ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επεισόδια μετά από φήμες περί εσκεμμένης διασποράς του ιού μέσω... ψεκασμού

Bανδάλισαν νοσοκομείο κι έβαλαν φωτιά σε ασθενοφόρο και σε δύο αυτοκίνητα της αστυνομίας

Μέλη κοινότητας στην πολιτεία Τσιάπας βανδάλισαν νοσοκομείο κι έβαλαν φωτιά σε ασθενοφόρο και σε δύο αυτοκίνητα της αστυνομίας

Μέλη κοινότητας στην πολιτεία Τσιάπας, στο νοτιοανατολικό Μεξικό, βανδάλισαν νοσοκομείο κι έβαλαν φωτιά σε ασθενοφόρο και σε δύο αυτοκίνητα της αστυνομίας, μετά την κυκλοφορία φημών περί εσκεμμένης διασποράς του κορωνοϊού μέσω ψεκασμού, ανακοίνωσε η εισαγγελία χθες Σάββατο.

Τα επεισόδια εκτυλίχθηκαν την Παρασκευή, όταν αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση από κατοίκους που υποψιάζονταν ότι θα προχωρούσαν σε ψεκασμό στην κοινότητα Λαραΐνσαρ.

Το βράδυ της Παρασκευής, περίπου 50 άνθρωποι πυρπόλησαν δύο αυτοκίνητα της αστυνομίας. Έκαναν έφοδο εξάλλου στα σπίτια δύο αξιωματούχων του δήμου και σε τοπικό νοσοκομείο, όπου έσπασαν παράθυρα κι έβαλαν φωτιά σε ασθενοφόρο, δήλωσε αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Αυτή ήταν η τρίτη φορά που μέλη κοινοτήτων στην πολιτεία Τσιάπας επιδόθηκαν σε τέτοιου είδους ενέργειες εξαιτίας ψευδών φημών. Τη 12η Ιουνίου, κάτοικοι του δήμου Βίγια λας Ρόσας είχαν κάνει γυαλιά-καρφιά το γραφείο του δημάρχου κι ένα κέντρο υγείας.

Σε άλλες πόλεις στην Τσιάπας, όπως στη Σιμοχοβέλ, στην Τοτολάπα και στην Αριάγα, κάτοικοι εμπόδισαν τη διέλευση προσωπικού των υπηρεσιών υγείας που πήγαινε να ενημερώσει τον πληθυσμό για τις μεθόδους πρόληψης της μόλυνσης από τον κορωνοϊό.

Στο Μεξικό των 127 εκατομμυρίων κατοίκων καταμετρώνται επίσημα 26.381 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 212.802 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

602 θάνατοι, 4.410 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε 602 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 4.410 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα να φθάνει τους 26.381 νεκρούς επί συνόλου 212.802 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης έχουν επισημάνει επανειλημμένα πως ο πραγματικός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί πιθανόν είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν των κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν με διαγνωστικές εξετάσεις, με δεδομένο ότι γίνονται συγκριτικά λίγα τεστ.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X