ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ένιωσα ότι κάτι άφηνε το σώμα μου, ήταν το πόδι μου»

Σέρφερ περιγράφει την φρικιαστική στιγμή που δέχτηκε επίθεση από καρχαρία

Ήταν Ιούνιος του 2015. Ο καιρός για σέρφινγκ ήταν ιδανικός και ο Caleb Swanepoel από το Cape Town απολάμβανε τα κύματα! Μέσα στο νερό βρισκόντουσαν και τα δύο αδέλφια του.

Η διασκέδαση σταμάτησε απότομα. Τα χαμόγελα πάγωσαν. Τα τρία αδέλφια κατάλαβαν ότι μέσα στο νερό βρίσκεται ένας καρχαρίας. Η παραλία αρκετά μέτρα μακριά τους, ωστόσο άρχισαν να κολυμπούν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν προς τη στεριά.

Ο Caleb Swanepoel δεν στάθηκε τυχερός: «Ο καιρός ήταν απίστευτος. Πιάναμε κύματα 100 μέτρα μακριά από στεριά, όταν είδα το λευκό καρχαρία να έρχεται κατά πάνω μου» και συνέχισε:
«Ούρλιαξα στα αδέλφια μου: Καρχαρίας, κολυμπήστε!».

Ο νεαρός δεν είχε καλό προαίσθημα και γρήγορα ένιωσε κάτι να τον χτυπάει στο σώμα του: «Ο καρχαρίας με δάγκωσε. Με τραβούσε κάτω από το νερό. Προσπάθησα να τον χτυπήσω, χωρίς αποτέλεσμα, προσπαθούσα να τον διώξω από το πόδι μου. Ένιωσα κάτι ν' αφήνει το σώμα μου. Όχι, πόνο. Απλά ένιωσα κάτι ν' αφήνει το σώμα μου».

Ο 23χρονος έχασε το πόδι του και κατάφερε να φτάσει στην παραλία με τη βοήθεια των αδελφών του. 

Ο ίδιος δεν περίμενε σε καμία περίπτωση να τα καταφέρει, ωστόσο έφτασε ζωντανός μέχρι το νοσοκομείο.  Τότε άρχισε ο αγώνας της αποκατάστασής του, μετά από αρκετά χειρουργεία.

Το νεαρό αγόρι δεν σκέφτηκε ποτέ να τα παρατήσει και με σκληρή δουλειά κατάφερε εκπληκτικά πράγματα. 

Όχι, μόνο πήρε το πτυχίο του, αλλά κατάφερε να ανέβει ξανά - χωρίς φόβο - πάνω στη σανίδα του και στοχεύει να λάβει μέρος σε Παγκόσμια τουρνουά!

Το προσθετικό πόδι στην αρχή δεν ήταν τόσο εύκολο για τον ίδιο, ωστόσο το συναίσθημα ότι μπορεί να περπατήσει ξανά ήταν πιο ισχυρό.

gazzetta.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X