ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ελληνική υπηκοότητα σε τρεις μετανάστες ψαράδες που έσωσαν ζωές στο Μάτι

Αψήφισαν τον κίνδυνο και έσωσαν δεκάδες ανθρώπους

Τη δέσμευση της ελληνικής πολιτείας για χορήγηση της ελληνικής υπηκοότητας σε τρεις μετανάστες ψαράδες που έσωσαν ζωές το βράδυ της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, εξέφρασε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τη σημερινή του επίσκεψη στην περιοχή, ο Έλληνας Πρωθυπουργός συνομίλησε με το Σύλλογο των ψαράδων Νέας Μάκρης, ευχαριστώντας τους για το έργο και την αυτοθυσία τους το βράδυ της καταστροφικής πυρκαγιάς και δεσμευόμενος ότι η ελληνική πολιτεία θα αναγνωρίσει την προσφορά τους.

Από την πλευρά τους, οι ψαράδες της Νέας Μάκρης έθεσαν προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό το αίτημα να δοθεί υπηκοότητα σε τρεις αλλοδαπούς συναδέλφους τους –δύο αιγυπτιακής καταγωγής και ένας αλβανικής– που με κίνδυνο της ζωής τους ρίχτηκαν στη μάχη για να σώσουν ζωές.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι ήδη έχει δώσει σχετική εντολή στο Υπουργείο Εσωτερικών. Όπως είπε, θα ακολουθηθούν οι σύμφωνες με το νόμο διαδικασίες για αλλοδαπούς με εξαιρετική συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο, «γιατί θεωρούμε αυτούς τους ανθρώπους ήδη συμπολίτες μας».

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης ήδη συνέταξε την προβλεπόμενη πρόταση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμητική πολιτογράφηση των τριών ψαράδων, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου για πρόσωπα που προσφέρουν εξαιρετικές υπηρεσίες στη χώρα.

Σε σχετική ανάρτησή του στο Twitter, o Έλληνας Πρωθυπουργός αναφέρει ότι «οι ψαράδες της Νέας Μάκρης, ντόπιοι και μετανάστες, έδωσαν ηρωική μάχη κατά τη διάρκεια της τραγωδίας, σώζοντας ζωές. Η πολιτεία αναγνωρίζει την αυτοθυσία τους. Τους ευχαριστούμε».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X