ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ελλάδα: Σ' αυτήν την περιοχή «βρέχει»... σφαίρες σε μπαλκόνια (pic)

Ανεξέλεγκτη κατάσταση

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση με τους πυροβολισμούς στο Μενίδι. Γυναίκα βρήκε σφαίρα στο μπαλκόνι της, δίπλα στην κρεβατοκάμαρα. Μια άλλη κάτοικος βρήκε σφαίρα στη στάση του λεωφορείου, δίπλα στο δημαρχείο.

Τα δυο τελευταία περαστικά συνέβησαν κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου και τα σχετικά φωτογραφικά στιγμιότυπα με τις αδέσποτες βολίδες «ανέβηκαν» σε σελίδα μέσου κοινωνικής δικτύωσης, από τα ίδια τα πρόσωπα που τις εντόπισαν. Λίγες μέρες πριν, αν θυμάστε, μια νεαρή μητέρα είχε βρει μια σφαίρα καρφωμένη στο ποδήλατο της κόρης της, που βρισκόταν στο μπαλκόνι του 5ορόφου πολυκατοικίας, ενώ ένας άλλος κάτοικος Μενιδίου είδε το τζάμι του αυτοκινήτου του, από την πλευρά του συνοδηγού, να καταστρέφεται ολοσχερώς από αδέσποτη σφαίρα.

Η επόμενη σφαίρα βρέθηκε στο μπαλκόνι, κατοίκου της περιοχής, δίπλα στο υπνοδωμάτιο της. Όπως λέει η ίδια στο protothema.gr, «Βγήκα το πρωί στο μπαλκόνι μου και είδα στη πίσω μεριά της βεράντας, κάτω στο πάτωμα, μια σφαίρα. Το υπνοδωμάτιο μου είναι δίπλα σ’ αυτό το σημείο. Δεν άκουσα τίποτα, ούτε πυροβολισμούς, όμως μπορεί να ακούστηκαν το βράδυ ενώ κοιμόμουν. Ίσως επειδή έχουμε συνηθίσει τους πυροβολισμούς, να μην ξύπνησα».

Η κάτοικος πήρε τη σφαίρα στα χέρια της και επισκέφτηκε το Α.Τ Μενιδίου, προκειμένου να την παραδώσει. Έγινε καταγραφή του συμβάντος και αποχώρησε.

Ένα 24ωρο μετά, μια άλλη κάτοικος Μενιδίου, θα εντοπίσει κάλυκα από σφαίρα σε στάση λεωφορείου, δίπλα από το δημαρχείο και θα την ανεβάσει σε σελίδα των Αγανακτισμένων Κατοίκων Αχαρνών στο Facebook. “ Κάποιοι ίσως βρουν και αύριο. Σήμερα το απόγευμα, πάλι πυροβολούσαν” θα σχολιάσει μέλος της ομάδας.

Χθες το απόγευμα, μια νεαρή μητέρα ανέβασε φωτογραφίες από το μπαλκόνι του διαμερίσματος της, περιγράφοντας με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το εμπόριο ναρκωτικών στις γειτονιές του Μενιδίου. «Δηλαδή, εμείς τι φταίμε κάθε μέρα να βλέπουμε να γίνεται εμπόριο ναρκωτικών κάτω από το σπίτι μας και να έχουμε μικρά παιδιά;» αναφέρει και συνεχίζει: «Έρχονται με το παπί, ο ένας πάει για “ψώνια” ( και ξέρουμε σε ποιο σπίτι) μετά γυρνάει και φεύγουνε.. Ευτυχώς γιατί τις περισσότερε φορές περνάνε από δω σέρνοντας ενώ έχουν κάνει χρήση».

Θα αλλάξει ποτέ αυτό το χάλι να μπορούμε να κοιμόμαστε άφοβα, χωρίς να κάνουμε περιπολίες τα βράδια; διερωτάται. «Γιατί δεν είναι ότι κάνουν μόνο χρήση.. Είναι ότι μέσα στη μαστούρα τους, μας έχουν κατακλέψει. Πρέπει δηλαδή να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας και να υπερασπιστούμε μόνοι μας τις ζωές μας και τις περιουσίες μας;» καταλήγει.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X