ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ελλάδα: Μεγάλη πυρκαγιά σε δυο μέτωπα

Ξύπνησε μνήμες από τη μεγάλη πυρκαγιά στο Μάτι

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 15:00 στην περιοχή της Ραφήνας και του Βαρνάβα Αττικής θέτοντας την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε μεγάλη κινητοποίηση και ξυπνώντας μνήμες από τη μεγάλη πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή ακριβώς έναν χρόνο πριν.

Σημαντική πρόοδο στην κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε κοντά στην περιοχή της Ραφήνας, στη συμβολή της λεωφόρου Μαραθώνος με την οδό Ροδοδάφνης, βρίσκεται η Πυροσβεστική.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε πευκόφυτη περιοχή δίχως να απειλήσει άμεσα κατοικίες ή να έχει εξαπλωθεί σε μεγάλη έκταση.

Άμεση και μεγάλη ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 48 οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρου τμήματος. Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν δύο αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα.

Φωτιά εκτυλίσσεται επίσης σε δασική έκταση στον Βαρνάβα Αττικής, δίχως να υφίσταται κίνδυνος για κατοικημένες ζώνες.

Έχουν κινητοποιηθεί 13 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Απογειώθηκαν ένα αεροσκάφος κι ένα ελικόπτερο όμως δεν χρειάστηκε να κάνουν ρίψεις διότι η εικόνα βελτιώθηκε γρήγορα.

Τα δύο μέτωπα δεν θεωρούνται ιδιαίτερα απειλητικά. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν άλλες αξιόλογες εστίες η Πυροσβεστική κινητοποίηση ισχυρές δυνάμεις ώστε να αποτραπεί τυχόν εξάπλωση.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρίσκεται ήδη στην περιοχή, διερευνώντας τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, που στοίχισε την ζωή σε 102 ανθρώπους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X