ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ελλάδα: Νηπιαγωγεία / Παιδικοί σταθμοί: Γιατί δόθηκε το «πράσινο φως» να ανοίξουν 1η Ιουνίου

Στην Κύπρο παραμένουν κλειστά

Σε μία εβδομάδα επιστρέφουν στα θρανία και οι μαθητές του δημοτικού, ύστερα από ομόφωνη θετική εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής.

Την Δευτέρα 1η Ιουνίου ανοίγουν και τα δημοτικά σχολεία, οπότε θα λειτουργούν κανονικά νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Σήμερα επιστρέφουν στα Πανεπιστήμια και οι φοιτητές για δια ζώσης εργαστηριακά και κλινικά μαθήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού θα έχουν την δυνατότητα να πηγαίνουν καθημερινά στο σχολείο, στην περίπτωση που τα σχολικά τμήματα είναι μικρά, έχουν, δηλαδή, έως 15 μαθητές.

Υπενθυμίζεται, ότι τα Λύκεια άνοιξαν τις πόρτες τους για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου στις 11 Μαΐου, και την περασμένη Δευτέρα στις 18 Μαίου άνοιξαν τα γυμνάσια και επέστρεψαν στις αίθουσες και οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου.

Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας είναι τα μαθήματα στα δημοτικά να διαρκέσουν έως τις 30 Ιουνίου.Ενα ακόμα θέμα που αναμένεται να διευθετηθεί είναι το θέμα των αναπληρωτών , η σύμβαση των οποίων λήγει στις 21 Ιουνίου και περιμένουν παράταση.

Την πρώτη ημέρα θα δοθούν σαφής οδηγίες στους μαθητές από τους δασκάλους τους για τον τρόπο υγιεινής των χεριών αλλά και τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούν

Στην σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, στις 13:00 στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, θα συμμετάσχει η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος για περαιτέρω εξειδίκευση των λεπτομερειών σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων

Ο λοιμωξιολόγος-υποπτέραρχος Δ. Χατζηγεωργίου στην ενημέρωση της Κυριακής, σημείωσε ότι υπάρχουν πολλά επιχειρήματα που μας λένε ότι πρέπει να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία. Όπως είπε «είναι μικρός ο αριθμός των παιδιών που νοσούν παγκοσμίως και οι επιπτώσεις του ιού σε αυτές τις ηλικίες είναι πολύ μικρές. Επίσης, ο ρόλος των παιδιών στη μετάδοση είναι χαμηλός».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είπε: «Η φάση του ανοίγματος για δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς εξελίσσεται ομαλά. Οι συστάσεις τηρούνται, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Η εμπειρία από τα γυμνάσια και τα Λύκεια είναι θετική».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας την περασμένη Παρασκευή σε τηλεδιάσκεψη με εκπαιδευτικούς επεσήμανε ότι για τα δημοτικά σχολεία οι αποφάσεις θα είναι υπό την καθοδήγηση και τις συστάσεις των ειδικών. Μιλώντας στους εκπαιδευτικούς είπε: «γνωρίζετε πολύ καλά, ότι δεν υπάρχει υποκατάστατο για το παιδί στην τάξη, γι’ αυτό και σταδιακά έχουμε δρομολογήσει την επιστροφή στα σχολεία, τώρα που επιδημιολογικά οι ειδικοί μας επιτρέπουν να το κάνουμε, αλλά πάραυτα μάθαμε πολλά πράγματα κατά τη διάρκεια της κρίσης και για τη σημασία της τηλεκπαίδευσης, αλλά και για το πώς μπορεί να λειτουργήσει η δημόσια τηλεόραση παρέχοντας εξαιρετικό εκπαιδευτικό υλικό».

Πηγή: protothema.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X