ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

El Chapo: Στο «Αλκατράζ των σκληρών» γείτονας με αδίστακτους κακοποιούς; (pıcs)

Τα σενάρια για την φυλακή που θα μπορέσει να τον κρατήσει

Αντρέας Γιωργαλλάς

Πλέον ο διαβόητος βαρόνος των ναρκωτικών Joaquin 'El Chapo' Guzman έχει καταδικαστεί και θα περάσει την υπόλοιπη ζωή του όπως όλα δείχνουν σε μια από τις πιο σκληρές φυλακές που έχει την ονομασία «Αλκατράζ των σκληρών». Ο Gusman θα είναι γείτονας με διαβόητους εγκληματίες, μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων και αδίστακτων συμμοριών που εκτίουν την ποινή τους στην φυλακή υψίστης ασφαλείας ADX Florence στο Κολοράντο.

Ο 59χρονος έχει καταδικαστεί από το δικαστήριο για πληθώρα εγκληματικών ενεργειών. Όπως αποδείχτηκε ήταν ο «ισχυρός άντρας» του μεγαλύτερου δικτύου διακίνησης ναρκωτικών στον κόσμο που για δεκαετίες ήταν υπεύθυνο για τις δολοφονίες, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και ενόπλες επιθέσεις.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι με βάση το πλούσιο βιογραφικό του El Chapo στις αποδράσεις η φυλακή αυτή είναι η ιδανικότερη για να τον κρατήσει. Θυμίζουμε ότι ο 59χρονος είχε δραπετεύσει από φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Μεξικό από τούνελ που ήταν κάτω από το κελί του. Η ADX Florence βρίσκεται έξω από μια παλιά πόλη εξορύξεων, νότια του Ντένβερ. Φιλοξενεί κάποιους από τους πιο επικίνδυνους Αμερικανούς, αλλά και ξένους κακοποιούς και ακριβώς επειδή πρόκειται για φυλακές υψίστης ασφαλείας, ο αριθμός των κρατουμένων είναι περιορισμένος (410).

Ανάμεσά τους βρίσκονται γνωστοί τρομοκράτες, όπως ο Τζοκχάρ Τσαρνάεφ, βαρόνοι ναρκωτικών, διπλοί πράκτορες και... απλοί εγκληματίες. Οι κατάδικοι κρατούνται μόνοι για 23 ώρες την ημέρα σε ειδικά διαμορφωμένα κελιά (2.1 x 3.7) που έχουν σταθερή επίπλωση κατασκευασμένη από ενισχυμένο μπετόν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X