ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εκτέλεση Κασόγκι: Τα συμπεράσματα της CIA και η αντίδραση Τραμπ

Συναντήσεις με Πομπέο και ηγεσία της CIA

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα ότι θα έχει συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και τη CIA σχετικά με τον Σαουδάραβα δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο μέσα στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη, ανέφερε στο Twitter το Bloomberg.

Η CIA έχει συμπεράνει ότι ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν διέταξε τη δολοφονία του Κασόγκι τον περασμένο μήνα, έγραψε η εφημερίδα The Washington Post την Παρασκευή, επικαλούμενη πολλές ανώνυμες πηγές ενημερωμένες για το πόρισμά της.

Αυτή η πληροφορία, την οποία δημοσίευσε η εφημερίδα στην οποία αρθρογραφούσε τελευταία ο δημοσιογράφος, που είχε επικρίνει αποφάσεις του παλατιού, είναι διαμετρικά αντίθετη προς τους ισχυρισμούς των αρχών του βασιλείου, σύμφωνα με τις οποίες ο διάδοχος του θρόνου δεν είχε ουδεμία ανάμιξη στην υπόθεση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας απέρριψε το πόρισμα της CIA. "Οι ισχυρισμοί σε αυτή την υποτιθέμενη εκτίμηση είναι ψευδείς", ανέφερε εκπρόσωπος της πρεσβείας σε ανακοίνωση. "`Εχουμε ακούσει και συνεχίζουμε να ακούμε διάφορες θεωρίες χωρίς να βλέπουμε την πρωταρχική βάση αυτών των εικασιών", ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X