ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Είχε στις αποσκευές του 1500 τυλιγμένες ζωντανές χελώνες (pıcs)

Παράξενο εύρημα σε αεροδρόμιο

Αντρέας Γιωργαλλάς

Η αστυνομία στις Φιλιππίνες εντόπισε και κατάσχεσε πάνω από 1,500 ζωντανές χελώνες τυλιγμένες με κολλητική ταινία στο αεροδρόμιο της Μανίλα.

Οι χελώνες βρέθηκαν σε τέσσερις αποσκευές και θα μπορούσαν να πωληθούν για περισσότερο από 4.5 εκατομμύρια πέσος ποσό που αντιστοιχεί σε 86,631 δολάρια. Η αστυνομία πιστεύει ότι οι αποσκευές εγκαταλείφθηκαν στο αεροδρόμιο όταν οι διακινητές έμαθαν για τις εξοντωτικές ποινές που προβλέπονται για το παράνομο εμπόριο ζώων άγριας ζωής.

Σε τέτοιες περιπτώσεις προβλέπονται ποινές φυλάκισης μέχρι 2 χρόνων και τσουχτερό πρόστιμο. Μεταξύ των 1,529 χελωνών που εντοπίστηκαν υπήρχαν διάφορα είδη αλλά αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν το είδος Sulcata Tortoises που απειλείται με εξαφάνιση.

Οι τελωνειακές αρχές είπαν ότι οι χελώνες εγκαταλείφθηκαν από Φιλιππινέζο επιβάτη που ήταν σε πτήση που έφτασε από το Hong Kong. Οι χελώνες βρίσκονται τώρα κάτω από την προστασία μονάδας που ασχολείται με ζώα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BCC οι χελώνες είναι ψηλά στις προτιμήσεις κάποιων ως εξωτικά κατοικίδια ενώ χρησιμοποιούνται και σε διάφορες μεθόδους παραδοσιακής ιατρικής. Στο ρεπορτάζ δεν παραλείπεται να αναφερθεί ότι σε αρκετές περιπτώσεις περιοχές της Ασίας οι χελώνες αποτελούν «λιχουδιά».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X