ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Είναι τρελός, όχι τρομοκράτης - Έκανα μαζί του κοκαΐνη... με βίασε»

Όσα είπε θύμα βιασμού του δράστη της επίθεσης στην Ουτρέχτη

Σύμφωνα με ολλανδικά ΜΜΕ ο Γκιοκμέν Τανίς ήταν μέχρι πρόσφατα στη φυλακή, ένώ η αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι του στη συνοικία Overvecht χθες το απόγευμα.

Πριν από δύο εβδομάδες ο 37χρονος Τούρκος εμφανίστηκε στο δικαστήριο για τρεις υποθέσεις: κλοπή ποδηλάτου, διάρρηξη καταστήματος με ποδήλατα και μια ενδιάμεση ακρόαση για υπόθεση βιασμού.

Τι λέει το θύμα βιασμού του 37χρονου

Σύμφωνα με το θύμα του βιασμού εκείνου, μια 47χρονη ονόματι Ανζελίκ, ο Τανίς είχε κρατηθεί επί έξι εβδοξμάδες για παραβίαση συγκεκριμένων όρων, αλλά αφέθηκε ελεύθερος πριν από λίγες ημέρες. Η γυναίκα είπε στο ad.nl ότι γνώριζε επί οκτώ χρόνια τον Τανίας και χθες όταν έμαθε τα νέα της επίθεσης στο τραμ τρομοκρατήθηκε επειδή φοβήθηκε ότι ο 37χρονος θα πάει να τη δει. Κάλεσε την αστυνομία, τους ενημέρωσε ότι είναι ψυχοπαθής κι εκείνοι άρχισαν να την ανακρίνουν μήπως ξέρει που βρίσκεται.

Όπως αποκάλυψε στην εφημερίδα, έκανε συχνά μαζί του χρήση κοκαϊνης και σεξ, αλλά το καλοκαίρι του 2017 τη βίασε. «Είναι απλώς τρελός, ναρκομανής, ό,τι θέλετε. Έχω προειδοποιήσει στο παρελθόν την αστυνομία. Δεν είναι τρομοκράτης, αλλά ψυχοπαθής», είπε η Ανζελίκ.

Νωρίς χθες το απόγευμα αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο σπίτι του Τανίς στο Overvecht αλλά δεν βρήκαν κανέναν εκεί, σύμφωνα με έναν γείτονα.

Ο Τανίς ήταν γνωστός στην αστυνομία πριν την υπόθεση βιασμού, αφού από το 2012 ήταν ύποπτος για τουλάχιστον εννέα περιστατικά. Κάτοικοι της γειτονιάς του στο Kanaleneiland της Ουτρέχτης, όπου ζούσε, κάνουν λόγο για ένα άτομα διανοητικά διαταραγμένο με πολλά προβλήματα.

Το εγκληματικό παρελθόν του Γκιοκμέν Τανίς

2012: Διάρρηξη φορτηγού
2013: απόπειρα ανθρωποκτονίας, πυροβολισμοί κατά διαμερίσματος στο Kanaleneiland
2014: Κλοπή από κατάστημα στην Ουτρέχτη, λόγω και έργω εξύβριση αστυνομικού (τον έφτυσε) και μέθη
2015: καταστροφές σε κρατητήριο
2017: βιασμός
2018: κλοπή αυτοκινήτου και διάρρηξη καταστήματος με ποδήλατα

Γνωστοί του Τανίς λένε ότι η κατάστασή του χειροτέρψε ακόμη περισσότερο μετά το διαζύγιο από τη γυναίκα του προ διετίας. Κατά περιόδους ζούσε σαν πιστός μουσουλμάνος, άφησε γενειάδα, φορούσε κελεμπίες, ενώ άλλα διαστήματα απλώς μεθούσε. Άτομα που τον ξέρουν από τη γειτονιά του λένε ότι η οικογένειά του ήταν σαλαφιστές, μέλη μιας εκτός νόμου οργάνωσης, που ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1990 στη Γερμανία και ο ηγέτης της οποίας εκδόθηκε στην Τουρκία και καταδικάστηκε σε 17, 5 χρόνια κάθειρξη.

Ο αδελφός του Τανίς λέγεται ότι είναι ενεργό μέλος της οργάνωσης αυτής κι ότι πολέμησε στην Τσετσενία. Στον λογαριασμό του στο Facebook είχε αναρτήσει και μια τζιχαντιστική σημαία με τη λεζάντα «Κεμαλιστές, Δημοκράτες και Κοσμικοί είναι καταδικασμένοι».
Γνωστοί του επιβεβαιώνουν ότι ο Τανίς είχε εμφανιστεί και σ’ ένα βίντεο του 2011, όπου μαζί μ’ έναν άλλο άνδρα καταδίκαζαν μια δημοσιογράφου ολλανδικού δικτύου, επειδή θεωρούσαν ότι ήταν αποκαλυπτικά τα ρούχα της.

Άγνωστα παρμένουν μέχρι στιγμής τα κίνητρα της επίθεσης στο τραμ. Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία NCTV δεν έχει αποκλείσει οριστικά το σενάριο της τρομοκρατίας. Ολλανδικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι σύμφωνα με κάποιες πηγές ο Τανίς πυροβόλησε πρώτα την πρώην γυναίκα του, προτού στρέψει το όπλο του σε εκείνους που πήγαν να τη βοηθήσουν, άλλες πηγές λένε ότι το πρώτο θύμα ήταν μέλος της οικογένειας των πεθερικών του. Η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής τις πληροφορίες του τουρκικού πρακτορείου Anadolu ότι επρόκειτο για «οικογενειακή υπόθεση».

 

Πηγή:  iefimerida.gr

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση