ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Είμαι καλά... δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για μένα»

Ανησυχία για το νέο τρέμουλο της Μέρκελ

Η αχίλλειος πτέρνα της Αγκελα Μέρκελ αυτή την εποχή είναι οι επίσημες τελετές που απαιτούν ορθοστασία. Μετά τα περιστατικά της 18ης και της 27ης Ιουνίου, η Γερμανίδα καγκελάριος άρχισε να τρέμει και την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής υποδοχής στο Βερολίνο του Φινλανδού πρωθυπουργού Αντι Ρίνε.

Οταν η τελετή ολοκληρώθηκε και η καγκελάριος ξεκίνησε να περπατάει, το τρέμουλο σταμάτησε, ενώ εν συνεχεία είχε συνάντηση εργασίας με τον Φινλανδό πρωθυπουργό και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου. «Είμαι καλά», είπε χαμογελαστή. «Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για μένα. Νομίζω ότι θα πρέπει να αποδεχθείτε τη διαβεβαίωσή μου ότι είμαι καλά», προσέθεσε. Η Αγκελα Μέρκελ κλείνει τα 65 την επόμενη εβδομάδα, ενώ στα 14 χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας δεν έχει παρουσιάσει σοβαρά θέματα υγείας.

Το πιο ανησυχητικό περιστατικό ήταν το πρώτο, πλάι στον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι, το οποίο η ίδια είχε αποδώσει σε θερμοπληξία. Η καγκελάριος δήλωσε ότι βρίσκεται σε φάση κατά την οποία προσπαθεί να ξεπεράσει το περιστατικό αυτό. «Δεν έχει λήξει τελείως, αλλά σημειώνω προόδους», είπε. «Είμαι σίγουρη ότι, όπως ξεκίνησε, έτσι θα σταματήσει», είχε δηλώσει η Μέρκελ μετά το δεύτερο περιστατικό. «Δεν έχω τίποτα το ιδιαίτερο να αναφέρω».

«To 2017, η Αγκελα Μέρκελ ήταν ξανά υποψήφια με την υπόσχεση ότι θα μείνει στην καγκελαρία άλλα τέσσερα χρόνια, αν το επιτρέψουν οι δυνάμεις της», σχολίασε σχετικά ο Νίκο Φριντ στην εφημερίδα «Ζιντόιτσε». «Αυτή η υπόσχεση περιλαμβάνει και το αντίστροφο, δηλαδή τη δέσμευση να εγκαταλείψει εάν δεν είναι σε θέση να συνεχίσει. Πρέπει να περιμένουμε από εκείνην να δείξει αυτού του είδους τον σεβασμό προς τους πολίτες, όπως και εκείνη οφείλει να περιμένει από την κοινή γνώμη να συζητάει για την υγεία της με σεβασμό», κατέληξε ο Φριντ.

Πηγή: kathimerini.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X