ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Έι Ελλάδα, άνοιξε κι εσύ τις πόρτες σου... Γιατί ενοχλείσαι;»

Τι αναφέρει ο Τούρκος Πρόεδρος

“Έ Ελλάδα, κι εσύ άνοιξε τις πόρτες σου να πάνε στις άλλες χώρες της Ευρώπης. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος”, κάλεσε την Αθήνα ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Σε εκδήλωση χθες στον Κεράτιο, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι καμιά χώρα δεν ευαισθητοποιήθηκε για την κατάσταση στη Συρία και πως μόνο λόγια και λόγια είναι. “Δεν ακούσαμε κανέναν να καταδικάζει την καταπίεση ενάντια σε δεκάδες χιλιάδες γυναίκες που έφτασαν στις πύλες της Ευρώπης και για τα συρματοπλέγματα που έστησαν μπροστά τους. Κι αν τα καταδικάσουν τί θα γίνει; Θα είδατε το τρίχρονο μωρό που ενώ πήγαινε στην Ελλάδα έπεφτε και σηκωνόταν πάλι μέσα στα χωράφια πως περπατούσε προς στα προς τα σύνορα. Εγώ το έδειξα αυτό στο εγγονάκι μου. ‘Κοίτα παιδί μου, σαν εσένα πέφτει και σηκώνεται. Γιατί, ξέρεις; Για να γλιτώσει από αυτόν τον κακό θείο’. Εκεί υπάρχει τέτοια τυραννία. Κι εκείνο με ρωτάει: ‘Αυτοί είναι κακοί θείοι;’”, ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος απευθυνόμενος στην Ελλάδα είπε: “Έ Ελλάδα, αυτοί οι άνθρωποι δεν θα μείνουν σε σένα. Θα περάσουν από εσένα και θα πάνε σε άλλη χώρα. Γιατί ενοχλείσαι; Εμείς σας είχαμε πει πως ‘αν συνεχιστεί αυτό, θα ανοίξουμε αυτές τις πύλες’. Έι Ελλάδα, άνοιξε κι εσείς τις πύλες σου και ας πάνε στις άλλες χώρες της Ευρώπης. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Αν μιλάμε για δίκαιο διαμοιρασμό βάρους, κι εμείς αναζητούμε συνέταιρο γι αυτόν τον διαμοιρασμό βάρους. Εμείς ακόμη έχουμε 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες. Κι άλλοι έχουν φτάσει μέχρι τα σύνορά μας”, ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση