ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δεν βάζει μυαλό ο Tραμπ - Facebook και Twitter «κατέβασαν» post του

Τι γρίπη, τι κορωνοϊός

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πήρε εξιτήριο από το Walter Reed Medical Center, όπου παρέμεινε για δύο ημέρες για να λάβει θεραπεία για την covid-19, έφτασε στον Λευκό Οίκο και κατέβηκε από το ελικόπτερό του Marine One φορώντας μια λευκή, χειρουργική μάσκα. Όταν όμως έφτασε στο μπαλκόνι της νότιας εισόδου του κτιρίου έβγαλε τη μάσκα για να χαιρετίσει τους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί εκεί.

Μια κίνηση που δέχτηκε πολλές επικρίσεις. Άλλωστε συχνά ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποβαθμίζει τη σοβαρότητα της πανδημίας του κορονοϊού. Όπως και τώρα, που μέσω του αγαπημένου του Twitter, συγκρίνει την Covid-19 με τη γρίπη.

«Η εποχή της γρίπης έρχεται! Πολλοί άνθρωποι κάθε χρόνο, μερικές φορές πάνω από 100.000 και παρά την ύπαρξη εμβολίου, πεθαίνουν από τη γρίπη. Θα κλείσουμε τη χώρα μας; Όχι, μάθαμε να ζούμε με αυτήν, όπως μαθαίνουμε να ζούμε με τον Covid, σε πολλούς πληθυσμούς πολύ λιγότερο θανατηφόρος».

Αργότερα βέβαια, το Facebook διέγραψε την ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στην οποία ισχυριζόταν ότι ο κορωνοϊός είναι λιγότερο θανατηφόρος από την εποχική γρίπη. Παράλληλα, το ίδιο ποστ στο Twitter, αναφέρεται ως «παραπλανητικό», με αποτέλεσμα να μην εμφανίζεται στον λογαριασμό του.

Ένας εκπρόσωπος του Facebook, ο Άντι Στόουν, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία κατέβασε την ανάρτηση, επειδή παραβιάζει τους κανόνες της σε ό,τι αφορά την παραπληροφόρηση για την Covid-19.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος ανέβασε το ίδιο μήνυμα και στο Twitter, το οποίο δέχθηκε επίσης «άκυρο».

Δείτε τι εμφανίζεται στη σελίδα του στο Twitter:

 

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X