ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Δεν άγγιξε ποτέ της αντιβιοτικά» - Στα 103 της χρόνια νίκησε τον κορωνοϊό

Είχε ελαφρά συμπτώματα

Μια Πολωνή ηλικίας 103 ετών ανέρρωσε από τη νόσο Covid-19 και πήρε εξιτήριο σήμερα από το νοσοκομείο Λοιμωδών Ασθενειών του Κεντζέρζιν Κόζλε, στη νότια Πολωνία, ανακοίνωσε το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Πρόκειται για το πλέον ηλικιωμένο άτομο στη χώρα, που νίκησε τον νέο κορωνοϊό.

Στις 20 Απριλίου, "διακομίστηκε στο νοσοκομείο μας σε καλή κατάσταση, όμως λίγες ημέρες αργότερα, εκδήλωσε συμπτώματα αναπνευστικής ανεπάρκειας.

Εντούτοις, κατά την εξέλιξή της, η ασθένεια είχε σχετικά ελαφρά συμπτώματα", είπε ο επικεφαλής της μονάδας νευρολογίας, Μίχαλ Γκλόνεκ.

"Έμεινε σε εμάς για τόσο μεγάλο διάστημα, διότι έπρεπε να περιμένουμε τα αποτελέσματα του δεύτερου τεστ" διευκρίνισε ο ίδιος, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων PAP.

Ο Γκλόνεκ σημείωσε μάλιστα ότι 103χρονη «δεν ακούει τίποτα προς το παρόν, διότι οι μπαταρίες των ακουστικών βαρηκοΐας της εξαντλήθηκαν" έπειτα από τόσο καιρό.

Η ηλικιωμένη, τρόφιμος σε οίκο ευγηρίας, η οποία, σύμφωνα με την εγγονή της, "δεν άγγιξε ποτέ της αντιβιοτικά", δεν είναι η μεγαλύτερη από τους πιο ηλικιωμένους που νίκησαν την Covid-19 στην Ευρώπη.

Το ρεκόρ διατηρεί μία Ισπανίδα 113 ετών, η ανάρρωση της οποίας ανακοινώθηκε τη 12η Μαΐου. Άλλα ανάλογα περιστατικά καταγράφηκαν σε Βρετανία (106 ετών) και στη Γαλλία (103 ετών).

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X