ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Brexit - Απερρίφθη με 391 ψήφους η πρόταση Μέι

ΕΕ: Καμία μεταβατική περίοδος χωρίς συμφωνία

Απερρίφθη η πρόταση της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για την αποχώρηση της χώρας από την Ε.Ε. με 391 ψήφους κατά και 242 υπέρ.

Μετά από τις δύσκολες συνομιλίες με την Ε.Ε., η Μέι προέτρεψε τους βουλευτές του βρετανικού κοινοβουλίου να υποστηρίξουν τη «βελτιωμένη συμφωνία» ή να διακινδυνεύσουν «να μην γίνει κανένα Brexit».

Ωστόσο, αν οι βουλευτές καταψηφίσουν τη συμφωνία, θα ακολουθήσουν δύο νέες ψηφοφορίες την Τετάρτη και την Πέμπτη, οπότε και το κοινοβούλιο θα κληθεί να ψηφίσει εάν στηρίζει ένα Brexit χωρίς συμφωνία και εάν προκρίνει καθυστέρηση του Brexit, με την προγραμματισμένη ημερομηνία αποχώρησης να έχει ήδη καθοριστεί η 29η Μαρτίου.

Ορισμένοι επικεφαλής των Συντηριτικών που τάσσονται υπέρ του Brexit και το ιρλανδικό DUP, οι οποίοι κρατούν την κυβέρνησή της στην εξουσία, απέρριψαν τη συμφωνία.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν ισχυρίστηκε σήμερα ότι «μετά από τρεις μήνες από την πάροδο του χρόνου», η πρωθυπουργός «δεν πέτυχε καμία αλλαγή στη συμφωνία απόσυρσης».

Υπενθυμίζεται ότι οι Βρετανοί βουλευτές απέρριψαν στις 15 Ιανουαρίου με συντριπτική πλειοψηφία (432 ψήφους έναντι 202) τη συμφωνία που είχε συνάψει με τις Βρυξέλλες η πρωθυπουργός με αποτέλεσμα η Μέι να προχωρήσει σε επαναδιαπρραγμετεύση με την Ενωση.

ΕΕ: Καμία μεταβατική περίοδος χωρίς συμφωνία

Νωρίτερα, ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε σήμερα ότι η Βρετανία θα λάβει μια μεταβατική περίοδο στη μετά-Brexit εποχή, μόνο αν η Βουλή των Κοινοτήτων επικυρώσει τη Συμφωνία Αποχώρησης.

«Ακούγοντας τη συζήτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων: φαίνεται να υπάρχει μια επικίνδυνη ψευδαίσθηση ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να επωφεληθεί από μια μεταβατική περίοδο χωρίς την ύπαρξη της Συμφωνίας Αποχώρησης», ανέφερε ο Μπαρνιέ με ανάρτησή του στο Twitter.

«Να είμαι ξεκάθαρος: η μόνη νομική βάση για μια μετάβαση είναι η Συμφωνία Αποχώρησης. Καμία συμφωνία για αποχώρηση σημαίνει καμία μετάβαση», πρόσθεσε.

 

Πηγή: kathimerini.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X