ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βρέθηκε πλοίο που βυθίστηκε το 1940! (pics)

Το ανακάλυψαν επιστήμονες ανοιχτά του Όρκνεϊ στη Σκωτία

Τα συντρίμμια ενός πλοίου που πιστεύεται ότι βυθίστηκε από τους Ναζί το 1940 ανακάλυψαν επιστήμονες ανοιχτά του Όρκνεϊ στη Σκωτία.

Το γερμανικό υποβρύχιο σταμάτησε πιθανότατα το σκάφος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του μεταξύ Νέας Υόρκης και Γκέτεμποργκ.

Ένας ναυτικός πέθανε στην επιδρομή. Οι Ναζί ανέκριναν το πλήρωμα πριν τους στείλουν στις σωσίβιες λέμβους και βυθίσουν το πλοίο.

Το πλοίο εντοπίστηκε στη θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή West Shelland Shelf Marine.

Το σκάφος που βρέθηκε πιστεύεται ότι είναι το M/S Lagaholm, ένα σουηδικό φορτηγό πλοίο με αφετηρία Γκέτεμποργκ.

Το Lagaholm «χτυπήθηκε» από το ναζιστικό γερμανικό υποβρύχιο U-32 στις 2 Μαρτίου 1940.

Το γερμανικό σκάφος εκτόξευσε πυρά κατά του Lagaholm, παρά το γεγονός ότι η Σουηδία ήταν ουδέτερη κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου και το εμπορικό πλοίο έφερε σαφείς ενδείξεις της ουδετερότητάς του.

Ο καπετάνιος του, Έρικ Ρούντολφ Μπεργκ. διέταξε την εκκένωση του πληρώματος σε σωσίβιες λέμβους, προτού οι Ναζί βύθισουν το πλοίο.

Ένα μέλος του πληρώματος δηλώθηκε αγνοούμενο κατά την επίθεση, η οποία έλαβε χώρα περίπου 148 χιλιόμετρα δυτικά του Κέρκγουολ, της μεγαλύτερης πόλης του Όρκνεϊ.

Η πρώτη λέμβος που μετέφερε 13 μέλη του πληρώματος έφτασε στο Όρκνεϊ με ασφάλεια. Οι 14 ναυτικοί που βρίσκονταν σε μια δεύτερη λέμβο σώθηκαν έξι ώρες αργότερα από το νορβηγικό πλοίο.

Το U-32 συνέχισε τις επιδρομές και είναι γνωστό για τη βύθιση του RMS Empress της Βρετανίας, το μεγαλύτερο πλοίο που βυθίστηκε ποτέ από ένα τέτοιο σκάφος.

 

Πηγή: reader 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X