ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βρετανός υπουργός ξέσπασε σε ακτιβίστρια της Greenpeace (Vid)

Την έσπρωξε στην κολώνα και την τράβηξε έξω από την αίθουσα

Σκηνές πρωτοφανούς βιαιότητας από Βρετανό Υπουργό εναντίον ακτιβίστριας της Greenpeace καταγράφηκαν σε βίντεο και κάνουν τον γύρο του κόσμου, μέσω διαδικτύου και των βρετανικών ΜΜΕ. Ο Mark Field άρπαξε την γυναίκα, την έσπρωξε αρχικά πάνω σε μια κολώνα και στην συνέχεια την τράβηξε για να την αναγκάσει να εξέλθει από την αίθουσα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC, επρόκειτο για ομάδα ακτιβιστών κατά της κλιματικής αλλαγής, οι οποίοι εισέβαλαν, ντυμένοι στα κόκκινα, στην αίθουσα όπου παραχωρούσε την ετήσια ομιλία του ο Βρετανός αξιωματούχος, Philip Hammond, σε σχέση με την οικονομία της χώρας. Όπως αναφέρεται, αριθμός ακτιβιστών, μπούκαρε στο δείπνο και αρνούνταν να φύγουν.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Mark Field, ο οποίος σηκώθηκε από την θέση του και σταμάτησε μια ακτιβίστρια, σπρώχνοντάς την σε μια κολώνα και ακολούθως σέρνοντάς την εκτός της αίθουσας. Η συμπεριφορά του καταγγέλθηκε στην αστυνομία, εκπρόσωπος της οποίας δήλωσε ότι διερευνάται αριθμός καταγγελιών σε σχέση με προσβολή.

Σε απολογία του, ο κος Field δήλωσε ότι αντέδρασε ενστικτωδώς, καθώς φοβήθηκε μήπως η γυναίκα ήταν οπλισμένη. Παρά την γενική κατακραυγή που ξέσπασε εναντίον του, υπήρξε και μερίδα πολιτών που υπεραμύνθηκε της αντίδρασής του.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Greenpeace, η ακτιβίστρια υπέστη σοκ, καθώς είναι εκπαιδευμένη να συμμετέχει σε ειρηνικές δράσεις. Συμπλήρωσε ότι οι ακτιβιστές θέτουν σε ρίσκο την ελευθερία τους, αλλά όχι την σωματική τους ακεραιότητα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X