ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χάκερ με έδρα την Κύπρο «κτύπησε» μεγάλες εταιρείες παγκόσμια

«Έφαγε» σχεδόν τρία χρόνια φυλάκιση

Σε σχεδόν τρία χρόνια φυλάκιση, καταδικάστηκε 30χρονος, Βρετανός, «αυτοδίδακτος» χάκερ, ο οποίος, ενώ ζούσε στην Κύπρο, κατάφερε να «κτυπήσει» και να παραλύσει την εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Λιβερίας, Lonestar, τον Οκτώβριο του 2015.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, ο Daniel Kaye κατάφερε τόσο ισχυρά πλήγματα στο σύστημα της εν λόγω εταιρείας, ώστε ολόκληρη η Λιβερία να είναι offline για την επόμενη χρονιά. 


«Κουρεμένη» αποζημίωση θα πληρώσει ο Mr. Jumbo για το θανατηφόρο με την Porche


Ο Kaye φέρεται να είχε προσληφθεί από ανώτατο στέλεχος της Cellcom, για να πραγματοποιήσει τις κυβερνοεπιθέσεις, ανέφεραν οι αρχές της Βρετανίας, ωστόσο δεν υπάρχει οποιαδήποτε αναφορά ότι η εταιρεία γνώριζε οτιδήποτε σε σχέση με αυτή την δραστηριότητα.

Ο 30χρονος παραδέχθηκε ενοχή στην κατηγορία για την δημιουργία και την χρησιμοποίηση ενός botnet (δίκτυο υπολογιστών μολυσμένων με κακόβουλο λογισμικό και ελεγχόμενων ως ομάδα, χωρίς την γνώση του ιδιοκτήτη τους, για αποστολή, παραδείγματος χάριν, σπαμ μηνυμάτων) και στην κατηγορία για κατοχή παράνομης περιουσίας, τον Δεκέμβριο του 2018. Ο χάκερ καταδικάστηκε από δικαστήριο του Λονδίνου την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, με ποινή φυλάκισης δύο ετών και οκτώ μηνών.


Έρχεται βαθύ χαμηλό βαρομετρικό - Ποια τα χαρακτηριστικά του


Έδρα του η Κύπρος

Ενώ διέμενε στην Κύπρο, ο Kaye χρησιμοποίησε το botnet που ο ίδιος δημιούργησε για να μπλοκάρει τις υπηρεσίες της Lonestar, προκαλώντας στην εταιρεία μεγάλη ζημιά, καθώς πλήρωσε γύρω στις 600 χιλιάδες δολάρια για να βρει λύση στα προβλήματα που της δημιούργησε. Επιπλέον, η εταιρεία είχε ζημιά δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς οι πελάτες γίνονταν «καπνός».

Μετά την σύλληψή του, τον Φεβρουάριο του 2017, ο επιδέξιος χάκερ εκδόθηκε στην Γερμανία, όπου παραδέχθηκε ότι πραγματοποίησε κυβερνοεπιθέσεις εναντίον της Deutsche Telekom, που επηρέασαν περί το ένα εκατομμύριο χρήστες τον Νοέμβριο του 2016.

Εκπρόσωπος των αρχών της Βρετανίας, δήλωσε ότι ο Daniel Kaye ενεργούσε ως ένας υψηλά καταρτισμένος και ικανότατος πληρωμένος χάκερ. Οι ενέργειές του, πρόσθεσε, προκάλεσαν ζημιές σε αριθμό επιχειρήσεων παγκόσμια, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο το γεγονός ότι το ηλεκτρονικό έγκλημα δεν έχει σύνορα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X