ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βρετανία: Στην πορτοκαλί κατηγορία παραμένει η Κύπρος

Οι αφίξεις επί βρετανικού εδάφους από χώρες όπως η Κύπρος και η Ελλάδα θα πρέπει να μένουν σε κατ’ οίκον απομόνωση για δέκα ημέρες

Περιορισμένες είναι οι προσθήκες χωρών στην πράσινη ταξιδιωτική λίστα της βρετανικής κυβέρνησης, μετά από τη νέα αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων, με την Κύπρο να παραμένει στην πορτοκαλί κατηγορία.

Από ευρωπαϊκά εδάφη στη λίστα προστίθενται μόνο η Μάλτα, το πορτογαλικό νησί Μαδέιρα και οι ισπανικές Βαλεαρίδες νήσοι. Όλοι οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί προορισμοί, πλην Ισλανδίας, Γιβραλτάρ και νήσων Φερόε που ήταν ήδη «πράσινοι» προορισμοί, παραμένουν στην πορτοκαλί λίστα.

Αυτό σημαίνει ότι οι αφίξεις επί βρετανικού εδάφους από χώρες όπως η Κύπρος και η Ελλάδα θα πρέπει να μένουν σε κατ’ οίκον απομόνωση για δέκα ημέρες.

Στις μέχρι τώρα 11 χώρες και εδάφη της πράσινης λίστας προστίθενται επίσης κυρίως νησιωτικά κράτη της Καραϊβικής. Οι προσθήκες είναι τα Μπαρμπέιντος, οι Βερμούδες, τα νησιά Κέιμαν, η Ανγκουίλα, η Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, η Δομινίκα, η Γρενάδα, το Βρετανικό Έδαφος Ανταρκτικής, οι Βρετανικές Παρθένες Νήσοι, η νήσος Μοντσερράτ, οι νήσοι Πίτκαιρν και τα Τερκς & Κάικος.

Στην κόκκινη λίστα, με υποχρέωση καραντίνας σε ξενοδοχείο για τις αφίξεις, προστίθενται η Ερυθραία, η Αϊτή, η Δομινικανή Δημοκρατία, η Μογγολία, η Τυνησία και η Ουγκάντα. Υπενθυμίζεται ότι στην κόκκινη λίστα είναι και η Τουρκία.

Οι νέες λίστες θα ισχύσουν από τα ξημερώματα της ερχόμενης Τετάρτης 30 Ιουνίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X