ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρώτα κρούσματα κορωνοϊού σε Βρετανία - Συναγερμός στην Ιταλία

«Οι ασθενείς λαμβάνουν εξειδικευμένη φροντίδα...»

Δυο κρούσματα του κορωνοϊού της Γουχάν επιβεβαιώθηκαν στη Βρετανία, σύμφωνα με την υπηρεσία Δημόσια Υγεία Αγγλίας.

Ο επικεφαλής ιατρικός αξιωματούχος για την Αγγλία, καθηγητής Κρις Γουίτι δήλωσε ότι έχει επιβεβαιωθεί πως δύο ασθενείς στην Αγγλία, μέλη της ίδια οικογένειας, έχουν βρεθεί θετικά στις εξετάσεις για τον κορωνοϊό.

«Οι ασθενείς λαμβάνουν εξειδικευμένη φροντίδα στο (εθνικό σύστημα υγείας) NHS και χρησιμοποιούμε δοκιμασμένες και ελεγμένες διαδικασίες ελέγχου μολύνσεων για να αποτρέψουμε περαιτέρω μετάδοση του ιού», είπε ο Βρετανός καθηγητής.

Πρόσθεσε πως το NHS είναι «εξαιρετικά καλά προετοιμασμένο» και συνηθισμένο στον έλεγχο λοιμώξεων και ήδη οι αρμόδιοι εργάζονται εντατικά για να εντοπίσουν τις επαφές που είχαν οι δύο ασθενείς.

Ιταλία:

Το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε κήρυξε την χώρα σε κατάσταση συναγερμού για τους επόμενους έξι μήνες, μετά την επιβεβαίωση, χθες βράδυ, ότι δυο Κινέζοι τουρίστες που έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο της Ρώμης πάσχουν από κοροναϊό.

Παράλληλα υποβλήθηκε σε εξετάσεις και ένας Ιταλός έφηβος, ο οποίος ζει στην πόλη Τρεβίζο της περιφέρειας Βένετο και παρουσίασε πυρετό μόλις επέστρεψε από ταξίδι στην Κίνα. Την ίδια ώρα, σε εργαστηριακές εξετάσεις υποβλήθηκε μόλις και ένας άνδρας ο οποίος δούλευε στο ξενοδοχείο της Ρώμης στο οποίο διέμειναν οι δυο Κινέζοι που μολύνθηκαν με τον ιό.

Μέχρι χθες, οι ειδικοί εμφανίζονταν σχετικά καθησυχαστικοί και υπογράμμιζαν ότι οι πιθανότητες να σημειωθεί μετάδοση του κοροναϊού στην χώρα δεν ξεπερνούσαν τις 12%.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X