ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Boeing 737 Max: Από best-selling αεροσκάφος… βυθισμένο στην κρίση

Τι αναφέρουν τα τελευταία στοιχεία

Η Boeing δημοσίευσε την Τρίτη δεδομένα που δείχνουν ότι μόνο 10 αεροσκάφη παραγγέλθηκαν τους πρώτους δύο μήνες του 2019. Τον Μάρτιο δεν υπήρξε καμιά παραγγελία του συγκεκριμένου αεροσκάφους και το γεγονός συνδέεται με την μοιραία πτώση του 737 Max των Ethiopian Airlines. Να σημειωθεί ότι ήταν το δεύτερο αεροπορικό δυστύχημα μέσα σε λίγους μήνες που είχε να κάνει αυτού του τύπου αεροπλάνο.

Ο μικρός αριθμός παραγγελιών συγκρίνεται με τις 112 παραγγελίες που έγιναν το πρώτο τρίμηνο του 2018. Την προαναφερθείσα περίοδο η Southwest Airlines (LUV) είχε παραγγείλει 40 αεροσκάφη και η Ryanair 25.

Οι παραγγελίες για τα άλλα εμπορικά αεροσκάφη της Boeing αυξήθηκαν ελαφρώς. Η εταιρεία πώλησε 85 άλλου τύπου αεροσκάφη το τελευταίο τρίμηνο, σε σύγκριση με τα 68 που πώλησε το προηγούμενο έτος. Όμως, τα δεδομένα πωλήσεων για το Max δίνουν μια εικόνα για το πόσο θα μπορούσε να βλάψει την Boeing.

Στο ρεπορτάζ του CNN αναφέρεται ότι μέχρι στιγμής μόνο μία αεροπορική εταιρία ακύρωσε οριστικά την παραγγελία των 50 Boeing 737 Max που είχε κάνει. Ο λόγος για την Ινδονησιακή εταιρία Garuda.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X