ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Βιάστηκε, σκοτώθηκε αλλά δεν ήταν παρθένα»

Άγρια δολοφονία 23χρονης

Σοκ προκαλεί στην τουρκική κοινή γνώμη η κυνική δήλωση δύο Τoύρκων κατηγορουμένων για το βιασμό και τη δολοφονία μιας 23χρονης κοπέλας στο δικαστήριο ότι… δεν ήταν παρθένα!

Στους δύο επιχειρηματίες, Çağatay Aksu και Berk Akand (κάτω φωτό), απαγγέλθηκαν κατηγορίες από τον εισαγγελέα για την άγρια σεξουαλική επίθεση και στη συνέχεια για τη δολοφονία της 23χρονης ασκούμενης φοιτήτριας Şule Çet, την οποία φέρονται να πέταξαν από τον 20ο όροφο ενός ουρανοξύστη στην Άγκυρα τις πρώτες ώρες της 29ης Μαΐου 2018. O Aksu αναφέρει ότι απλώς άκουσαν μουσική και κατανάλωσαν αλκοόλ με το θύμα, και μετά προσπάθησε να τη σταματήσει από το να πέσει στο κενό, ενώ ο ο Akand δηλώνει ότι ήταν μεθυσμένος και δεν θυμάτι τι έγινε.

Μεταξύ άλλων, υπερασπιστική γραμμή ήταν και το γεγονός ότι η Çet είχε και προηγούμενες ερωτικές εμπειρίες! "Η δίωξη έχει τόσα κενά στο κατηγορητήριο και είναι γελοίο", δήλωσε ο δικηγόρος του Aksu, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το θύμα ήταν "όχι παρθένο, και δεν βρέθηκαν μώλωπες ή ρήξεις στην πρωκτική ζώνη του".

Η 23χρονη ενοχοποιεί «μετά θάνατον» τους δράστες

Ωστόσο, η 23χρονη ενοχοποιεί «μετά θάνατον» του δράστες του ειδεχθούς φόνου. Γενετικό υλικό του Aksu βρέθηκε στα δάχτυλα της άτυχης κοπέλας, σημάδι ότι πάλεψε, ενώ, παρότι ο Aksu αρνείται ότι είχε οποιαδήποτε σχέση, πέραν της επαγγελματικής με την Şule Çet, ωστόσο, η νεραρή είχε στείλει μήνυμα μέσω κινητού λίγο πριν τη δολοφονία με το οποίο πληροφορούσε τη φίλη της ότι ο Aksu «δεν με αφήνει να φύγω από το γραφείο και είναι ερωτευμένος μαζί μου». Η κοπέλα είχε απορρίψει το φλερτ του Çağatay Aksu.

Άλλο επιβαρυντικό στοιχείο είναι ότι στο γραφείο απ’ όπου φαίνεται ότι ρίχτηκε στο κενό η κοπέλα δεν υπάρχει κανένα απολύτως ίχνος, κάτι που δεν είναι φυσιολογικό. Το γραφείο έχει καθαριστεί προσεκτικά, καθώς δεν βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα στο παράθυρο ή στα ποτήρια που χρησιμοποιήθηκαν αλκοόλ.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στη γείτονα. Οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών αναμένουν τώρα την τιμωρία του Aksu και του συνενόχου του Akand με την ανώτερη προβλεπόμενη ποινή. Όπως εκτιμούν, η πολύκροτη υπόθεση αποτελεί ένα τεστ για το γόητρο και την αξιοπιστία της τουρκικής δικαιοσύνης.

Πηγή: skai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X