ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτές είναι οι απαιτήσεις της Μελάνια Τραμπ για την καθαριότητα στο Λευκό Οίκο

Στριμωγμένοι υπάλληλοι σαν σαρδέλες

Τους τρόπους με τους οποίους προσπαθεί να διατηρήσει καθαρό τόσο τον Λευκό Οίκο αλλά και ασφαλείς τους εργαζομένους στην πρώτη κατοικία περιέγραψε η Μελάνια Τραμπ, την ώρα που η Ιβάνκα Τραμπ θα συνεχίσει να εργάζεται από το σπίτι, όπως αποκάλυψε.


Ο Ντόναλντ Τραμπ, που εξακολουθεί να είναι μεταδοτικός, επέστρεψε στο σπίτι του, προκαλώντας ανησυχίες στους πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας που τον προστατεύουν και στους περισσότερους από 100 υπαλλήλους στον Λευκό Οίκο, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι ηλικιωμένοι, με αποτέλεσμα να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να κολλήσουν κορωνοϊό και να αρρωστήσουν σοβαρά.

Η Πρώτη Κυρία περιέγραψε τις οδηγίες ασφαλείας που ισχύουν για όσους βρίσκονται στην κατοικία, οι οποίες εμπίπτουν στην δικαιοδοσία της. «Η υγεία και η ασφάλεια του προσωπικού της κατοικίας είναι υψίστης σημασίας για την Πρώτη οικογένεια» ανέφερε η Μελάνια Τραμπ σε δήλωσή της.

Σημείωσε επίσης, ότι από τον Μάρτιο εφαρμόστηκαν πολιτικές απολύμανσης όπως αυτά που εφαρμόζονται στα νοσοκομεία, και πως στο προσωπικό δόθηκε η εντολή να εργαστούν από το σπίτι, εφόσον ήταν εφικτό. Τα μέλη του προσωπικού που έρχονται σε άμεση επαφή με την πρώτη οικογένεια κάνει καθημερινά τεστ, ενώ το δευτερεύον προσωπικό εξετάζεται κάθε 48 ώρες. Επίσης, όλοι οι εργαζόμενοι φορούν στολές προστασίας PPE από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και μετά την επιστροφή του Αμερικανού προέδρου στον Λευκό Οίκο.

Στον προεδρική κατοικία έχει εγκατασταθεί επίσης επιπλέον συστήματα απολύμανσης και φιλτραρίσματος για να διατηρείται καθαρός ο αέρας. «Στις αρχές Απριλίου, όλο το προσωπικό του Λευκού Οίκου υποχρεούταν να φορά μάσκες ανά πάσα στιγμή». Υπήρχε επίσης ένας σύμβουλος «ευεξίας» που προσλήφθηκε, στον οποίο τα μέλη του προσωπικού μπορούν να μιλήσουν ανώνυμα, προκειμένου να συζητήσουν θέματα ψυχικής υγείας.

Άγνωστος ο αριθμό των Μυστικών Πρακτόρων που έχει βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό
Την ίδια ώρα, και ενώ τα κρούσματα κορωνοϊού στον Λευκό Οίκο αυξάνονται, η μυστική Υπηρεσία δεν λέει πόσοι από τους πράκτορές της έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό. «Για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας, η Μυστική Υπηρεσία δεν ανακοινώνει το πόσοι υπάλληλοί της έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, ούτε πόσοι από τους υπαλλήλους της ήταν ή βρίσκονται σε καραντίνα» ανέφερε σε δήλωσή του. Πάντως, χθες έγινε γνωστό ότι δύο στρατιωτικοί βοηθοί που είχαν στενή επαφή με τον Ντόναλντ Τραμπ, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Ο ένας ήταν ένας υπάλληλος – ενεργό μέλος του στρατού – που ταξίδεψε με τον Ντόναλντ Τραμπ την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε το Bloomberg, ενώ ο άλλος ήταν η βοηθός της ακτοφυλακής Τζαϊνα ΜακΚάρον. Οι στρατιωτικοί βοηθοί ενεργούν σαν προσωπικοί βοηθοί, και πιο συγκεκριμένα σερβίρουν το φαγητό στον Αμερικανό πρόεδρο, μεταφέρουν τις βαλίτσες του, πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις και διάφορα άλλα καθήκοντα- όλα αυτά δηλαδή τους φέρνουν σε στενή επαφή με τον πρόεδρο. Ταξιδεύουν μαζί του και βρίσκονται μέσα και έξω από το Οβάλ Γραφείο ή όπου κι αν είναι, όλη την ημέρα.

Τηλεργασία εφαρμόζει πλέον και η Ιβάνκα Τραμπ
Την ίδια ώρα, και η δυτική πτέρυγα μοιάζει με πόλη – φάντασμα, μετά τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στον διοίκηση του Τραμπ. Πολλά εκτελεστικά στελέχη εργάζονται από το σπίτι, συμπεριλαμβανομένης της κόρης του Αμερικανού προέδρου, Ιβάνκα Τραμπ, την οποίας ο ανώτερος σύμβουλος δήλωσε στην Daily Mail ότι η Πρώτη Κόρη πήρε αυτή την απόφαση προκειμένου να προφυλαχθεί, παρόλο που βρέθηκε αρνητική στον κορωνοϊό.

Το γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου, όπου η γραμματέας Κειλέν ΜακΕνάνι και δύο ακόμη εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί, λειτουργεί με εναλλασσόμενο χρονοδιάγραμμα, με το προσωπικό να αλλάζει βάρδιες συχνά.

Φοβούνται οι εργαζόμενοι - Εργάζονται στριμωγμένοι σαν σαρδέλες
Πάντως, παρά τα όσα προβάλλονται στην τηλεόραση και στις ταινίες – ευρύχωροι διάδρομοι με βοηθούν να περπατούν και να συνομιλούν, μεγάλα γραφεία με μεγάλα παράθυρα, η Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου είναι μικρή και στενή. Οι ανώτεροι υπάλληλοι έχουν συνήθως ένα ευρύχωρο γραφείο, αλλά οι υπάλληλοι χαμηλότερης βαθμίδας είναι στριμωγμένοι σαν σαρδέλες. Στην πραγματικότητα, τα γραφεία στην Δυτική Πτέρυγα είναι τόσο μικρά, ώστε οι βοηθοί του προσωπικού και οι κατώτεροι υπάλληλοι να μοιράζονται ένα γραφείο σε ένα μικρό δωμάτιο χωρίς παράθυρα.

Για παράδειγμα, η ΜανΕνάνι, έχει ένα ευρύχωρο γραφείο ως γραμματέας Τύπου, έξω όμως από την πόρτα της υπάρχουν 4 βοηθοί που εργάζονται όλοι μαζί σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα. Στην Δυτική Πτέρυγα βρίσκεται επίσης και το γραφείο του Τζάρεντ Κούσνερ, που είναι μια ολόκληρη σουίτα, όπως και αυτό της Ιβάνκα Τραμπ.


Πηγή: iefimerida.gr 

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση