ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο για ταξιδιώτες από Ν. Αφρική αποφάσισε η Ελλάδα

Τι αναφέρει το πρωτόκολλο

ΚΥΠΕ

Την υιοθέτηση αυστηρού υγειονομικού πρωτοκόλλου για τους ταξιδιώτες από χώρες της Νότιας Αφρικής εισηγείται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων της Ελλάδας, η οποία συνεδρίασε το μεσημέρι της Παρασκευής, με αντικείμενο την εξέταση των δεδομένων που αφορούν τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, το πρωτόκολλο που εισηγείται η Επιτροπή ορίζει ότι οι ταξιδιώτες από τη Νότιο Αφρική, το Λεσότο, τη Μποτσουάνα, τη Ζιμπάμπουε, τη Ναμίμπια και το Εσουατίνι θα μπορούν να ταξιδεύσουν στην Ελλάδα μόνο για σοβαρούς λόγους και εφόσον έχουν εξασφαλίσει ειδική άδεια.

Επιπλέον, θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι, να υποβληθούν σε τριπλό PCR τεστ και να παραμείνουν σε δεκαήμερη καραντίνα. Εκ των τριών PCR τεστ, το πρώτο θα το πραγματοποιούν πριν ταξιδεύσουν, το δεύτερο με την άφιξή τους στην Ελλάδα και το τρίτο ενώ θα βρίσκονται στη δεκαήμερη καραντίνα.

Παράλληλα, αναμένεται να επανελεγχθούν όλα τα θετικά δείγματα PCR του τελευταίου δεκαπενθημέρου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρχε μεταξύ αυτών κάποιο της μετάλλαξης της Μποτσουάνας, ώστε να γίνει εκ νέου ιχνηλάτηση.

Νωρίτερα και εν αναμονή της εισήγησης της Επιτροπής, ο Έλληνας Υπουργός Υγείας προανήγγειλε ότι η χώρα αναμένεται να υιοθετήσει «σκληρή γραμμή», ώστε να μην εισέλθει η μετάλλαξη στη χώρα, βάσει του πρωτοκόλλου που θα εισηγηθεί η Επιτροπή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X