ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αστυνομικός στη Φλόριντα πιέζει με το γόνατο στον λαιμό μαύρο άνδρα (vid)

Ύστερα από τη δημοσιοποίηση του βίντεο, οι αρχές της πόλης ξεκίνησαν έρευνα

Ένα νέο περιστατικό αστυνομικής βίας με θύμα έναν μαύρο πολίτη, προβάλλουν τις τελευταίες ώρες τα αμερικανικά ΜΜΕ. Το συμβάν σημειώθηκε στην Σαρασότα της Φλόριντα στις 18 Μαΐου και καταγράφηκε σε βίντεο διάρκειας 90 δευτερολέπτων.

Πρωταγωνιστές είναι αστυνομικοί και ένας μαύρος πολίτης, ονόματι Πάτρικ Κάρολ. Στο βίντεο φαίνονται αστυνομικοί να έχουν συλλάβει τον άνδρα και ένας εξ αυτών τον πατάει με το γόνατό του πάνω στον λαιμό.

Ύστερα από τη δημοσιοποίηση του βίντεο, οι αρχές της πόλης ξεκινήσαν έρευνα στο τμήμα της Σαρασότα ενώ ο αστυνομικός παύθηκε από τα καθήκοντά του.

«Γιατί με συλλαμβάνετε;»

Ο λόγος της σύλληψης του άνδρα ήταν ότι θεωρήθηκε ύποπτος για ενδοοικογενειακή βία. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της σύλληψης ακούγεται να φωνάζει «γιατί με συλλαμβάνετε;». «Καθώς φώναζα και ρωτούσα γιατί με κρατούσαν, άρχισε να βάζει το γόνατό του στο λαιμό μου», δήλωσε ο Κάρολ σε συνέντευξή που παραχώρησε στο WFTS. Την ίδια ώρα το CNN αναφέρθηκε στην αναφορά της αστυνομίας για το περιστατικό. Σύμφωνα με αυτή ένας εκ των εμπλεκόμενων αστυνομικών τόνισε πως όταν έβαλαν χειροπέδες στον Κάρολ, ο «κατηγορούμενος επιχείρησε να απομακρυνθεί και αρνήθηκε να μπει στο πίσω μέρος του περιπολικού οχήματος. Μικρή δύναμη χρησιμοποιήθηκε για να καθηλώσει το υποκείμενο στο έδαφος και να τον κρατήσει εκεί για αρκετή ώρα μέχρι να ηρεμήσει».

Ακόμη σύμφωνα με τις τοπικές αρχές ο Κάρολ, δεν ζήτησε ιατρική βοήθεια, αλλά ούτε έκανε επίσημη καταγγελία για τον τραυματισμό του. Μάλιστα αναφέρει πως ο άνδρας αντιστάθηκε κατά την σύλληψή του. Πάντως ο ίδιος διέψευσε τις αστυνομικές επισημάνσεις και είπε ότι προσπάθησε να κινηθεί για να επανέλθει η κυκλοφορία του αίματος στο σώμα και στον λαιμό του.

Και όλα αυτά την ώρα που ο θυμός και η οργή για τη δολοφονία του George Floyd, δεν έχει καταλαγιάσει.

ethnos.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X