ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αρπαγή Μαρκέλλας: Η «κοκκινομάλλα» ζήτησε συγγνώμη και παραδέχεται μόνο ασέλγεια και ναρκωτικά

Η 33χρονη οδηγήθηκε και σήμερα στην 1η τακτική ανακρίτρια απ’ όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία της.

Μόνο τις κατηγορίες της ασέλγειας και των ναρκωτικών παραδέχεται, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, η 33χρονη «κοκκινομάλλα», η οποία κατηγορείται ότι απήγαγε την 10χρονη Μαρκέλλα την ώρα που επέστρεφε από το σχολείο της στην περιοχή της Κάτω Τούμπας Θεσσαλονίκης. 

Η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε ότι φιλοξένησε για δύο μέρες την ανήλικη γιατί έβλεπε ότι δεν διαβιούσε σε καλές συνθήκες με τους οικείους της.

Επίσης όπως είπε, σύμφωνα με το Grtimes.gr της έδωσε ηρεμιστικό, ενώ σύμφωνα με τον συνήγορο της 33χρονης, Βασίλη Νουλέζα, η 10χρονη φέρεται να της είπε όταν αποχωρίστηκαν «σε αγαπώ μακάρι να ήσουν η δεύτερη μητέρα μου». Σύμφωνα με τον δικηγόρο η 33χρονη ζητά δημόσια συγγνώμη.

Στο μεταξύ, τα μυστικά που κρύβει ο φορητός υπολογιστής της 33χρονης «κοκκινομάλλας», η οποία είχε αρπάξει την περασμένη Πέμπτη τη δεκάχρονη Μαρκέλλα, προσπαθούν να «ξεκλειδώσουν» οι διωκτικές αρχές, επιχειρώντας να ρίξουν ακόμη περισσότερο φως στην υπόθεση.

Δεν αποκλείεται η 33χρονη (για την οποία το μοναδικό που έχει γίνει γνωστό είναι ότι ήταν ανεπάγγελτη) να αποτελεί μέλος κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας, ενώ παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο να εκδιδόταν.

Το κίνητρο της αρπαγής προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερο σοκ, τόσο στις αρχές όσο και στην κοινωνία. Μετά από πολλές ώρες κατάθεσης και ενώ στην αρχή αρνούνταν να πει το παραμικρό, η 33χρονη φέρεται να «έσπασε» και να ομολόγησε όλες τις πράξεις της. Οι αστυνομικοί σχημάτισαν κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία και χθες το μεσημέρι –ακριβώς μία εβδομάδα μετά την αρπαγή της δεκάχρονης- την οδήγησαν στον εισαγγελέα.

Η προσαγωγή έγινε από την πλαϊνή είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, ενώ η 33χρονη φορώντας μία γκρι φούτερ είχε κατεβάσει την κουκούλα, επιχειρώντας να κρύψει τα χαρακτηριστικά της. Η παραμονή της στον εισαγγελέα ήταν ολιγόλεπτη, ενώ λίγο αργότερα έγινε γνωστό το βαρύτατο κατηγορητήριο. Ο εισαγγελέας της άσκησε δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. Συγκεκριμένα, οι κατηγορίες που τη βαρύνουν είναι: αρπαγή ανηλίκου με σκοπό να το μεταχειριστεί σε ανήθικες ασχολίες, βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, πορνογραφία ανηλίκων, προμήθεια ναρκωτικών και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 33χρονη, η οποία βρίσκεται σε διάσταση με τον σύζυγό της και το παιδί τους διαμένει με τον πατέρα του, παραδέχθηκε πως έχει «ιδιαίτερες ερωτικές προτιμήσεις», οι οποίες επικεντρώνονται σε άτομα του ίδιου φύλου. Στην ουσία ομολόγησε ότι άρπαξε τη δεκάχρονη επειδή την έβλεπε ερωτικά, καθώς ήταν πρόωρα αναπτυγμένη.

Η κατηγορούμενη είπε ότι γνώριζε την οικογένεια της μικρής από την εποχή που ζούσε στην Τούμπα και ήταν γείτονες.

Το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Ιουνίου πλησίασε τη Μαρκέλα έξω από το σχολείο της. Της είπε ότι την έστειλε η μητέρα της για να τη γυρίσει σπίτι, καθώς είχε δουλειά. Τελικά οδήγησε το παιδί στο διαμέρισμά της στην Καλαμαριά, όπου του έφτιαξε ρόφημα μέσα στο οποίο είχε ρίξει ναρκωτικές ουσίες. Το παιδί μαστουρωμένο από τα χάπια, ξάπλωσε και τότε άρχισε να το θωπεύει. Ομως η υπόθεση της αρπαγής είχε λάβει μεγάλες διαστάσεις τόσο στα ΜΜΕ όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η 33χρονη ένιωθε τον κλοιό των διωκτικών αρχών να σφίγγει και αποφάσισε να αφήσει ελεύθερη τη δεκάχρονη. Συνέχισε να της χορηγεί ναρκωτικές ουσίες σε μία προσπάθεια να της προκαλέσει σύγχυση και αμνησία, προκειμένου να μην είναι σε θέση να αποκαλύψει πολλά στις διωκτικές αρχές. Το πρωί του περασμένου Σαββάτου έβαλε το παιδί στο αυτοκίνητό της και το μετέφερε μέχρι την περιοχή της οδού Σοφούλη όπου το παράτησε.

Η 33χρονη «κοκκινομάλλα» έπρεπε να κινηθεί γρήγορα. Πήρε ορισμένα από τα στοιχεία που θα μπορούσαν να την ενοχοποιήσουν και τα πέταξε σε κάδο απορριμμάτων της Καλαμαριάς, βάζοντας ταυτόχρονα φωτιά. Στο σημείο έσπευσε πυροσβεστικό όχημα, οι άντρες του οποίου έκριναν ύποπτη τη φωτιά και κάλεσαν την αστυνομία. Τελικά αρκετά αποδεικτικά στοιχεία δεν καταστράφηκαν και συνέβαλαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης και τον σχηματισμό της δικογραφίας.

Η 33χρονη ξεφορτώθηκε το παλιό κινητό τηλέφωνό της, αγόρασε καινούργιο και με άλλον αριθμό. Κάλεσε ταξί και ζήτησε να τη μεταφέρει στην Παραλία Πιερίας, όπου είχε ήδη νοικιάσει τουριστικό κατάλυμα. Φτάνοντας εκεί, ξύρισε τα μαλλιά της, άρχισε να φοράει μόνιμα μπαντάνα και περιόρισε στο ελάχιστο τις μετακινήσεις της. Ομως, παρ’ όλη την προφύλαξη, έγινε αντιληπτή, με αποτέλεσμα η πληροφορία να φτάσει στην ΕΛ.ΑΣ., να βρεθεί και να καταθέσει ο οδηγός ταξί και αμέσως μετά να τεθεί η 33χρονη υπό παρακολούθηση.

Οταν αποφασίστηκε η προσαγωγή της, οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα στο κατάλυμα όπου διέμενε σπασμένο το λάπτοπ της. Περιμάζεψαν τα κομμάτια και το έχουν ήδη στείλει σε ειδικό εργαστήριο προκειμένου να ανακτηθούν όσα περισσότερα στοιχεία είναι εφικτό. Η απόφαση της 33χρονης να θρυμματίσει τον υπολογιστή οδηγεί τις αρχές στην εύλογη εκτίμηση ότι θα περιείχε πορνογραφικό υλικό, ενδεχομένως και με τη δεκάχρονη Μαρκέλλα. Την ίδια ώρα η αστυνομία επεξεργάζεται το κινητό της αναζητώντας πορνογραφικό υλικό που απεικονίζει τη μικρή μαθήτρια, καθώς η ανήλικη φέρεται να κατέθεσε ότι η 33χρονη την είχε μακιγιάρει πριν να τη φωτογραφίσει.

Πάντως, από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει προκύψει η συμμετοχή –είτε άμεση, είτε έμμεση- άλλου προσώπου στην αρπαγή της δεκάχρονης.

Την ίδια ώρα, η μικρή εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην παιδιατρική κλινική του «Ιπποκράτειου», χωρίς να έρχεται σε επικοινωνία με μέλη της οικογένειάς της, καθώς είναι σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για τον τρόπο διαβίωσής της.

Οπως έλεγαν οι διωκτικές αρχές, όταν η Μαρκέλλα βρέθηκε έδειχνε «χαμένη» και δεν είχε φυσιολογική επαφή με το περιβάλλον, γεγονός που αποδίδεται στα ναρκωτικά που της έδωσε η 33χρονη, ενώ κατά την ιατροδικαστική εξέταση είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησής της.

Πηγή :eleftherostypos.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X