ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αποτροπιασμός - Αγόραζε γάτες για να τις σκοτώνουν τα σκυλιά του

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση

Ένας άνδρας που αγόρασε γάτες για να τις χρησιμοποιήσει ως ζωντανό δόλωμα για τα σκυλιά του, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 μηνών.

Οι σκωτσέζοι επιθεωρητές της SPCA που έψαξαν στο σπίτι του Mark Cuthbert στο Ayrshire στη Σκωτία βρήκαν φωτογραφίες και βίντεο με νεκρές γάτες, ασβούς και αλεπούδες. Πιστεύεται ότι ο άνδρας αγόρασε τις γάτες online από πωλητές που πίστευαν ότι τα ζώα πήγαιναν σε ασφαλές σπίτι. Εξοπλισμός που υποδεικνύει πως τα σκυλιά συμμετείχαν σε κυνομαχίες, βρέθηκε επίσης στο σπίτι του Ayr.

Ο Cuthbert, 42 ετών, καταδικάστηκε αφού παραδέχθηκε την ενοχή του για τη διατήρηση τριών σκύλων για τις κυνομαχίες και πως προμηθευόταν ζωντανές γάτες που τις χρησιμοποιούσε για να εκπαιδεύει τα σκυλιά του στη μάχη. Εκτός από την ποινή φυλάκισης των 10 μηνών, του απαγορεύθηκε η διατήρηση ζώων για 10 χρόνια. 

Στο σπίτι του βρέθηκαν δύο ενήλικα Patterdale Terriers και ένα κουτάβι της ίδιας ράτσας. Ένας κτηνίατρος εντόπισε πως τα μεγαλύτερα σκυλιά, που ονομάζονται Digger και Billy, είχαν πολλαπλούς τραυματισμούς, μερικοί από αυτούς πρόσφατοι, που έδειχναν να έχουν προκληθεί από κυνομαχίες. 

Ο Digger και το κουτάβι επανεντάχθηκαν, αλλά ο Billy ήταν τόσο επιθετικός που έπρεπε να του γίνει ευθανασία. Το τηλέφωνο του Cuthbert κατασχέθηκε και βρέθηκαν εικόνες και βίντεο με τα σκυλιά του να σκοτώνουν γάτες και έναν αρουραίο. Υπήρχαν επίσης εικόνες των σκύλων του με νεκρούς ασβούς και αλεπούδες. Οι ερευνητές που κατέθεσαν στη δίκη, ανέφεραν πως τα βίντεο ήταν φρικτά και πως τα ζώα είχαν βρει βασανιστικό θάνατο.

Πηγή: www.lifo.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση