ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αντέγραψε το ISIS ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας (Vid)

Τα πρώτα σημάδια της εγκληματικής του δράσης

Πρακτικές του ISIS αντέγραψε ο Μπρέντον Τάραντ, εκ των ενορχηστρωτών και δραστών του μακελειού στη Νέα Ζηλανδία που στοίχισε τη ζωή σε 49 ανθρώπους, τραυμάτισε 48 (20 εκ των οποίων σοβαρά) και έχει προκαλέσει σοκ σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οπως δήλωσε ο Τζον Μίλερ, αναπληρωτής διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής των ΗΠΑ, ότι η επίθεση που μετέδωσε «live» o 28χρονος Αυστραλός, έχει πολλές ομοιότητες με αυτές που πραγματοποιούν οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους για να προκαλέσουν την προσοχή της Δύσης.

Η μεθοδολογία «αλά Ισλαμικό Κράτος»

Οσο οξύμωρο και να ακούγεται, ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι ο Τάραντ να αντέγραψε τη μεθοδολογία ισλαμιστών τρομοκρατών.

Αυτό το σενάριο υποστήριξε, μιλώντας στο CBS, ο Τζον Μίλερ, αναπληρωτής διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ.

Οπως εξήγησε ο Μίλερ, «είναι φανερό ότι οι νεοφασιστικές ομάδες, όσοι είναι υπέρμαχοι της Λευκής ανωτερότητας, δανείζονται μεθόδους από το “εγχειρίδιο” του Ισλαμικού κράτους. [...] Αυτή η τακτική, της ζωντανής μετάδοσης, είναι μια μέθοδος του Ισλαμικού Κράτους. Λένε “αφού θα κάνουμε ένα μακελειό με τόσες απώλειες, πρέπει να το δείξουμε στα social media”» προσέθεσε ο Τζον Μίλερ.

Τα πρώτα σημάδια

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας αναζητούν τη διαδρομή του Τάραντ και στο διαδίκτυο, καθώς έχουν εντοπίσει ίχνη του στο 8chan.

Πρόκειται για ένα «κανάλι» - ιστοσελίδα που φιλοξενεί μια μεγάλη κοινότητα φασιστών και νεοναζί, με σκοπό να έρθουν σε επαφή και να σχηματίσουν δεσμούς.

Σε εκείνη την ιστοσελίδα, λίγο πριν το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία, εμαφνίστηκε μια ανώνυμη ανάρτηση που προειδοποιούσε για «επίθεση κατά των εισβολέων».

Στη συγκεκριμένη ανάρτηση, αργότερα, προστέθηκε ο σύνδεσμος (link) για το προφίλ στο Facebook απ’ όπου μεταδόθηκε η φρίκη στα τεμένη της Νέας Ζηλανδίας.

Αλλες μαρτυρίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, παρουσιάζουν τον Τάραντ ως φανατικό βίαιων βιντεοπαιχνιδιών, όπως το Fortnite.

Πηγή: iefimerida.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X