ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άνοιγμα καταστημάτων τον Ιούνιο ανήγγειλε ο Τζόνσον

Επανέλαβε πως από την 1/6 θα επιστρέψουν οι μαθητές του νηπιαγωγείου, ,της 1ης και της 6ης δημοτικού.

Το άνοιγμα υπαίθρων αγορών και αντιπροσωπειών αυτοκινήτων από την 1η Ιουνίου, καθώς και το άνοιγμα των υπολοίπων καταστημάτων που πωλούν μη αναγκαία προϊόντα από τις 15 Ιουνίου, προανήγγειλε ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Επανέλαβε ότι επίσης από την 1η Ιουνίου θα επιστρέψουν οι μαθητές του νηπιαγωγείου, της 1ης και της 6ης δημοτικού.

Το άνοιγμα στις 15 Ιουνίου αφορά τόσο πολυκαταστήματα όσο και μικρά ανεξάρτητα καταστήματα.

Όλα αυτά τα βήματα, σημείωσε ο κ. Τζόνσον, θα γίνουν εφόσον ανά περίπτωση έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό και εφόσον δεν επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Είπε πως ο ρυθμός αναπαραγωγής του κορωνοϊού, η τιμή R0, παραμένει κάτω της μονάδας, με την αξιωματούχο της υπηρεσίας Δημόσια Υγεία Αγγλίας Υβόν Ντόιλ να εξηγεί ότι βρίσκεται περίπου στο 0,7.

Σε ερωτήσεις πολιτικών συντακτών για τις κινήσεις του Ντόμινικ Κάμινγκς, ο κ. Τζόνσον είπε ότι «νομίζει» πως σε μια συζήτηση μετά από το ταξίδι του πρώτου στο Ντάραμ εν μέσω καραντίνας ο σύμβουλός του τού ανέφερε πού βρισκόταν, αλλά και οι δύο νοσούσαν εκείνη την περίοδο οπότε δε δόθηκε έμφαση σε αυτό. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι δεν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για το αμφιλεγόμενο ταξίδι Κάμινγκς 400 χιλιόμετρα μακριά από το Λονδίνο.

Ο κ. Τζόνσον επανέλαβε ότι κατά την άποψή του ο κ. Κάμινγκς ενήργησε «με λογική» και εντός των κανόνων και ότι δεν έχει κάνει κάτι που υπονομεύει το μήνυμα της κυβέρνησης προς τους πολίτες για τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Παρέπεμψε επίσης σε δήλωση της αστυνομίας του Ντάραμ ότι δε μίλησε με την οικογένεια Κάμινγκς περί πιθανής παραβίασης των περιορισμών κυκλοφορίας, όπως είχαν γράψει βρετανικές εφημερίδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X