ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανατροπή στην δίκη για τη δολοφονία του Μάριου

Στις 3 Ιουλίου η απόφαση, δυο ημέρες μετά την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα

Σε... αναμονή μπήκε η απόφαση για την υπόθεση της απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου ενόψει της εφαρμογής του νέου Ποινικού Κώδικα.

Η έκδοση της απόφασης από το Μικτού Ορκωτό Εφετείο είχε προγραμματιστεί για σήμερα, ωστόσο, μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του 73χρονου κατηγορουμένου, που φέρεται ως ο βασικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης , ο οποίος επικαλέστηκε προσωπικό λόγο αλλά και την πρόθεση του να αιτηθεί ελαφρυντικά για τον εντολέα του με το νέο Ποινικό Κώδικα, σε περίπτωση καταδίκης, η ημερομηνία άλλαξε. Έτσι, η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου αναμένεται στις 3 Ιουλίου 2019, δηλαδή δυο ημέρες μετά την εφαρμογή του νέου Κώδικα.

Η καθυστέρηση της έκδοσης της απόφασης του δικαστηρίου εξόργισε την οικογένεια του Μάριου η οποία εξακολουθεί να ζητά από τον κατηγορούμενο να αποκαλύψει τι απέγινε ο άτυχος νεαρός καθώς επτά χρόνια μετά το χαμό του δεν έχει εντοπιστεί κανένα ίχνος του. «Πιστεύουμε στη Δικαιοσύνη αλλά και στο Θεό. Για εμάς το ζητούμενο είναι να μάθουμε που είναι θαμμένος ο Μάριος » είπαν σε δηλώσεις τους.

Είχε προηγηθεί η αντίδραση της εισαγγελέως της έδρας η οποία ζήτησε να μην γίνει αποδεκτό του αίτημα της υπεράσπισης για διακοπή της δίκης και να προχωρήσουν στην έκδοση της απόφασης κανονικά.

Όπως αναφέρουν νομικοί κύκλοι με το καθεστώς που ισχύει σήμερα η αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου βασίζεται σε υποκειμενικά κριτήρια.

Με την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα τα δεδομένα αλλάζουν και όπως σχολίαζαν οι ίδιοι κύκλοι η αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου θα βασίζεται στο αντικειμενικό κριτήριο της «σύννομης ζωής», δηλαδή θα είναι συνώνυμο με το λευκό ποινικό μητρώο του κατηγορούμενου.

 

Πηγή: newsbeast 

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X