ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανατρεπτικός Πάπας: «Το σεξ και το φαγητό είναι θεϊκές απολαύσεις»

Ως θεϊκές απολαύσεις χαρακτήρισε τις ερωτικές επαφές και το φαγητό ο Πάπας Φραγκίσκος

Συνήθως οι εκκλησιαστικοί ηγέτες είναι μετρημένοι στα λόγια τους, ειδικά όταν μιλάνε για τις ερωτικές επαφές. Ο Πάπας Φραγκίσκος όμως έκανε την διαφορά...

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Ιταλός συγγραφές και ακτιβιστής Κάρλο Πετρίνι στο νέο του βιβλίο ΤerraFutura: Conversations With Pope Francis on Integral Ecology, το οποίο στηρίζεται σε τρεις συνομιλίες που είχε με τον Ποντίφικα.

«Η ευχαρίστηση προέρχεται απευθείας από τον Θεό. Δεν είναι ούτε καθολική ούτε χριστιανική ούτε οτιδήποτε. Είναι απλώς θεϊκή. Η απόλαυση της τροφής και η σεξουαλική ικανοποίηση προέρχονται από τον Θεό. Η απόλαυση του φαγητού είναι για να σας κρατήσει υγιείς με το φαγητό, όπως και η σεξουαλική ευχαρίστηση είναι εκεί για να κάνει την αγάπη πιο όμορφη και να εγγυηθεί τη διαιώνιση του είδους. Οι απόψεις που εξαλείφουν τέτοιες βασικές πτυχές της ζωής έχουν προκαλέσει τεράστιο κακό, το οποίο μπορεί να γίνει αισθητό ακόμη και σήμερα», είπε χαρακτηριστικά.

Οι τρεις επαφές του Πάπα με τον Πετρίνι έγιναν το το 2018 στον απόηχο του καταστροφικού σεισμού στην κεντρική Ιταλία, το 2019 λίγο πριν από το άνοιγμα της Συνόδου των Επισκόπων στον Αμαζόνιο και το 2020 εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πηγή: Gazzetta.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X