ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αναβάλλεται το Brexit

Παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου

Με 420 ψήφους υπέρ και 110 κατά οι Βρετανοί βουλευτές ενέκριναν το αίτημα της Κυβέρνησης προς την ΕΕ για παράταση του Άρθρου 50 για το Brexit έως τις 30 Ιουνίου.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήρθε λίγη ώρα πριν από τη δημοσιοποίηση του σχεδίου συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σύμφωνα με το οποίο οι Ευρωπαίοι εταίροι συναινούν στη χορήγηση νέας παράτασης, χωρίς όμως να έχει προσδιοριστεί ακόμα η διάρκεια αυτής.

Εν τω μεταξύ, ανακοίνωση του Εργατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης αναφέρει ότι διεξήχθησαν σήμερα νέες λεπτομερείς συζητήσεις με Υπουργούς, με σκοπό την εύρεση ενός σχεδίου για το Brexit.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι «ακόμα δεν είδαμε την ξεκάθαρη μετατόπιση της Κυβέρνησης από τις θέσεις της που απαιτείται για να διασφαλιστεί μία συμβιβαστική συμφωνία».

Η ανακοίνωση καταλήγει, λέγοντας ότι «έχουμε συμφωνήσει να έχουμε περαιτέρω συζητήσεις την Πέμπτη, σε μια προσπάθεια να σπάσουμε το αδιέξοδο του Brexit και να βρούμε έναν συμβιβασμό που μπορεί να κερδίσει την υποστήριξη του κοινοβουλίου και να ενώσει τη χώρα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X