ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αϊρτον Σένα: Οι τελευταίες φωτογραφίες λίγο πριν το τρομακτικό ατύχημα (pics,vids)

Σπάνια ντοκουμέντα

Τρεις μοναδικές φωτογραφίες από τις τελευταίες στιγμές του θρυλικού οδηγού της Φόρμουλα 1, Αϊρτον Σένα, ο οποίος έχασε τη ζωή του ακριβώς 25 χρόνια πριν, την Πρωτομαγιά του 1994, είδαν το φως της δημοσιότητας.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από το προσωπικό αρχείο του φωτογράφου Τζον Νίκολσον (Jon Nicholson) και, σύμφωνα με την Daily Mail, απεικονίζουν τον προβληματισμό του Αϊρτον Σένα, λίγο προτού ξεκινήσει ο μοιραίος αγώνας στην Ιμολα της Ιταλίας.

Ο Σένα δεν ήθελε να αγωνιστεί

Μια ημέρα νωρίτερα, στα προκριματικά που έγιναν στην Ιμολα είχε χάσει τη ζωή του ο οδηγός -και φίλος του Σένα- Ρόλαντ Ρατσενμπέργκερ, σε ηλικία 34 ετών.

Ο θάνατος του Ρατσενμπέργκερ μια ημέρα προ του Σένα:

Σύμφωνα με επίσημες μαρτυρίες, μετά τον θάνατο του Ρατσενμπέργκερ ο Αϊρτον Σένα είχε εκφράσει την ανησυχία του για την ασφάλεια των οδηγών στην Ιμολα και είχε προτείνει να ακυρωθεί ο αγώνας.

Οι τρεις συγκλονιστικές εικόνες

Στις εικόνες που κατέγραψε ο Νίκολσον, λίγες ώρες πριν από τον αγώνα, εμφανίζεται ο Σένα να συζητά με μηχανικούς της Williams (της ομάδας του), εμφανώς ανήσυχος και να κοιτά στο πάτωμα με τα χέρια σταυρωμένα.

O Αϊρτον Σένα (αριστερά), με σταυρωμένα τα χέρια, κοιτάζει προβληματισμένος το πάτωμα / Φωτογραφία: JON NICHOLSON/DAILY MAIL

Ο Νίκολσον «τράβηξε» μια ακόμη εικόνα από τη συγκεκριμένη συζήτηση:

Ο Σένα (αριστερά) ζήτησε να ακυρωθεί ο αγώνας / Φωτογραφία: JON NICHOLSON/DAILYMAIL

Σε ένα άλλο στιγμιότυπο εικονίζεται ο Αϊρτον Σένα, με λευκή, σχεδόν «αγγελική» περιβολή, στη θέση του οδηγού, στο γκαράζ της Williams, λίγο προτού βγει στην πίστα του Σαν Μαρίνο.

Λίγο αργότερα -όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο- ο Σένα έμελλε να χάσει τη ζωή του, ακαριαία, σε ηλικία 34 ετών.

Ο πιο ταλαντούχος οδηγός όλων των εποχών

Ο Βραζιλιάνος Αϊρτον Σένα θεωρείται μέχρι σήμερα ως ο πιο ταλαντούχος οδηγός της Φόρμουλα 1 όλων των εποχών.

Αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής τρεις φορές και δοξάστηκε σε όλο τον κόσμο, μα κυρίως στη Βραζιλία, όπου έδωσε ελπίδα σε μάζες φτωχών ανθρώπων.

Ο Αϊρτον Σένα προσέφερε μεγάλα ποσά χρημάτων για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ανεγέρσεις σχολείων και άλλες πρωτοβουλίες, δίχως να δημοσιοποιείται η δράση του.

Ο ίδιος είχε δηλώσει το εξής:

«Αν τύχει ποτέ και έχω ένα ατύχημα που μπορεί να μου κοστίσει τη ζωή, καλύτερα να είναι μία κι έξω. Δεν θέλω να ζήσω σε αναπηρική πολυθρόνα. Ούτε θέλω να μπω στο νοσοκομείο υποφέροντας από σοβαρά τραύματα. Αν πρόκειται να ζήσω, θέλω να ζήσω κανονικά και έντονα, γιατί είμαι άνθρωπος της δράσης».

Πηγή: iefimerida.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X