ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αγία Σοφία: Τούρκος ιστορικός - Παρομοίωσε τα ψηφιδωτά με «πόρνες»

Αδιανόητη πρόκληση

Αυτή τη φορά οι προκλήσεις ωστόσο δεν ήρθαν από κυβερνητικά χείλη, αλλά από ένα Τούρκο ιστορικό ο οποίος παρομοίασε ψηφιδωτά που βρίσκονται στο μνημείο με... πόρνες. Μάλιστα με ανάρτησή του στο twitter ζητά την αφαίρεσή τους, αφού η παρουσία τους «προσβάλει τον Μωάμεθ τον Πορθητή».

Πρόκειται για τον ιστορικό Εμπουμπέκιρ Σοφούογλου, ο οποίος συνοδεύει την ανάρτησή του με μία εικόνα του ψηφιδωτού της Ζωής της Πορφυρογέννητης. Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Ιουλίου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε διάγγελμά του είχε ανακοινώσει την μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί, τονίζοντας πως στις 24 Ιουλίου «το τζαμί θα ανοίξει για προσευχή».

Στιγμές αργότερα, μετά την ανάρτηση του ιστορικού Σοφούογλου, ο Ιμπραχήμ Καλίν, εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας ανέφερε πως τα ψηφιδωτά της Αγίας Σοφίας θα καλύπτονται από κουρτίνες κατά τη διάρκεια της μουσουλμανικής προσευχής. Η τοποθέτηση του χαλιού θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή, ενώ οι εργασίες συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς μέχρι τις 24.07.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X