ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αεροπορικές επιδρομές της Ινδίας κατά θέσεων μαχητών στο Πακιστάν

Οι πρώτες αντιδράσεις

Σύμφωνα με το BBC η Ινδία έχει εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές κατά μαχητών σε περιοχή του Πακιστάν μετά και την επίθεση αυτοκτονίας που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 46 Ινδών στρατιωτών. Όπως έχει αναφέρει ανώτατη αρμόδια πηγή της Ινδίας οι αεροπορικές επιθέσεις στόχευαν στρατόπεδα εκπαίδευσης της τρομοκρατικής ομάδας Jaish-e-Mohammad (JeM) στο Balakot.

Η κίνηση αντιπροσωπεύει την κλιμάκωση των εχροπραξιών μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών. Σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας, Vijay Gokhale, από τις επιδρομές σκοτώθηκε μεγάλος αριθμός μαχητών μεταξύ των οποίων ήταν και υψηλόβαθμα στελέχη της οργάνωσης ενώ αποφεύχθηκαν οι απώλειες αμάχων. Ανέφερε επίσης ότι, «οι πληροφορίες έκαναν λόγο ότι η οργάνωση σχεδίαζε περισσότερες απόπειρες αυτοκτονίας στην Ινδία. Μπροστά στο επικείμενο κίνδυνο η αεροπορική επιδρομή ήταν επιβεβλημένη».

Η πρώτη αντίδραση του Πακιστάν

Αρμόδιες πηγές από το Πακιστάν επιβεβαίωσαν ότι Ινδικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από την συγκεκριμένη περιοχή χωρίς να προκαλέσουν οποιαδήποτε ζημιά. Στρατιωτικός εκπρόσωπος του Πακιστάν σε tweet του αναφέρει ότι ο «Η Ινδική πολεμική αεροπορία παραβίασε την Γραμμή Ελέγχου. Η πολεμική αεροπορία του Πακιστάν κινητοποιήθηκε άμεσα και τα αεροσκάφη της Ινδίας επέστρεψαν στην βάση τους. Πληροφορίες θα ακολουθήσουν».

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X