ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

5 νεκροί από τον τυφώνα Ντόριαν στις Μπαχάμες

Κατευθύνεται προς τις ΗΠΑ - Φεύγουν από τα σπίτια τους στη Φλόριντα

Οπως φοβόντουσαν οι Αρχές στις Μπαχάμες, ο αριθμός των νεκρών από τον τυφώνα Dorian αυξήθηκε.

Με δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός της χώρας, Χιούμπερτ Μίνις, ο μέχρι στιγμής απολογισμός από το πέρασμα του τυφώνα, είναι τουλάχιστον πέντε νεκροί άνθρωποι, όλοι στα νησιά Αμπάκος, καθώς και περίπου 20 τραυματίες. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της χώρας, άφησε να εννοηθεί πως πιθανότατα ο αριθμός θα αυξηθεί, καθώς μόλις έχει αρχίσει ο απολογισμός. Ενα 24ωρο πριν είχε γίνει γνωστό ότι ένα 7χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του από την κακοκαιρία, ενώ τώρα αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών. Το πέρασμά του κατέστρεψε χιλιάδες σπίτια, ενώ κι αυτά που άντεξαν, γέμισαν νερά από την βροχή που έπεφτε με μεγάλη ένταση.

Την ώρα που ο Dorian κατευθύνεται προς τις ΗΠΑ, έχοντας πέσει στην κατηγορία 4 από 5 που ήταν, οι Μπαχάμες έχουν αρχίσει να μετρούν τις πληγές τους. Ακόμη ωστόσο δεν έχει περάσει εντελώς ο κίνδυνος, καθώς η ταχύτητα του τυφώνα έχει μειωθεί και εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τη νησιωτική χώρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πάνω από 13.000 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, με εκατοντάδες οικογένειες να αναμένεται να λάβουν έκτακτο βοήθημα (οικονομικό και υλικό) από την Διεθνή Ομοσπονδία στη Γενεύη. Ο τυφώνας Dorian είναι ο χειρότερος που έχουν βιώσει οι Μπαχάμες στην ιστορία τους και ο φόβος πως ο αριθμός των θυμάτων θα μεγαλώσει, είναι έκδηλος.

Dorian: Κατευθύνεται προς τις ΗΠΑ - Φεύγουν από τα σπίτια τους στη Φλόριντα

Την ίδια ώρα, στις ΗΠΑ ετοιμάζονται να ζήσουν το πέρασμα του Dorian. Ηδη έχουν εκκενωθεί αρκετές περιοχές στη νότια Φλόριντα, την Τζόρτζια, αλλά και την πολιτεία της Νότιας Καρολίνας. Υπολογίζεται ότι περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι θα εκκενώσουν τις κατοικίες τους, προκειμένου να προφυλαχθούν από το πέρασμα του τυφώνα. Οι μεγαλύτερη ισχύς του θα είναι στις ακτές των τριών Πολιτειών, ενώ στην ηπειρωτική χώρα, αναμένεται οι άνεμοι να ξεπεράσουν τα 100χλμ ανά ώρα.

Οι τρεις Πολιτείες έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με κλειστά γήπεδα και άλλους χώρους να έχουν επιστρατευτεί για να φιλοξενήσουν ανθρώπους που αναγκάζονται να αφήσουν τα σπίτια τους. Οι ριπές των ανέμων είναι τρομακτικές, όπως καταγράφηκαν και από πολίτες στις Μπαχάμες, αλλά και από ένα πλήρωμα αεροσκάφους, που πήγε πάνω στο μάτι του κυκλώνα και τράβηξε εντυπωσιακά πλάνα.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση