ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αγωνία στην Κρήτη: Βρέθηκε εξάρτημα, άφαντοι οι άνθρωποι (Pics, Vids)

Κομμάτι που πιστεύεται ότι είναι του αυτοκινήτου των τεσσάρων αγνοουμένων

Άκαρπη είναι έως τώρα η μεγάλη έρευνα της Πυροσβεστικής στην Κρήτη για τον εντοπισμό τεσσάρων αγνοούμενων που παρασύρθηκαν με το αυτοκίνητό τους από ορμητικά νερά στην περιοχή του Γεροποτάμου, κοντά στις Μοίρες Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, αγνοούμενες είναι δύο αδελφές, ο σύζυγος της μίας και η μητέρα τους. Το αυτοκίνητο εξαφανίστηκε ανάμεσα στα μεσάνυχτα και την 1:00 το πρωί, όταν άρχισε η επιχείρηση των Αρχών. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι οι πυροσβέστες βρήκαν ένα εξάρτημα αυτοκινήτου στην παραλία του Τυμπακίου.

«Βρήκαμε ένα εξάρτημα αυτοκινήτου μάρκας Hyundai το οποίο θα εξεταστεί αν ανήκει στο όχημα που επέβαιναν οι τέσσερις άνθρωποι», επιβεβαίωσε στο cretapost, ο γενικός περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κρήτης, αρχιπύραρχος, Λαγουδάκης Νίκος.

Λίγη ώρα αργότερα, ήρθε και η επιβεβαίωση ότι το συγκεκριμένο εξάρτημα ανήκει τελικά στο «μοιραίο» αυτοκίνητο με αποτέλεσμα οι έρευνες να επικεντρώνονται πλέον στην περιοχή του Τυμπακίου.

Όλα ξεκίνησαν στη 1 τα ξημερώματα όταν μία γυναίκα κάλεσε την άμεση δράση και την ενημέρωσε ότι το όχημά τους έχει παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά του ποταμού Γεροποτάμου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η γυναίκα φαίνεται να είπε «Τρέξτε γιατί πνιγόμαστε» ενώ στη συνέχεια κόπηκε η σύνδεση.

Ο δήμαρχος Φαιστού δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών έχουν ανεβάσει πολύ την στάθμη του ποταμού.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 30 πυροσβέστες με επτά οχήματα, συν ένα ελικόπτερο. Το σημείο είναι δύσβατο και η Πυροσβεστική χρησιμοποιεί drone για τον εντοπισμό του οχήματος. Στις έρευνες έχουν προστεθεί και μηχανήματα εκσκαφής ιδιωτών που σκάβουν σε συγκεκριμένο σημείο της κοίτης του ποταμού, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, υπάρχει μια λακκούβα βάθους έως και επτά μέτρα. Στο σημείο αναμένεται και γερανός, προκειμένου να διερευνήσει αν στο συγκεκριμένο σημείο, βρίσκεται το όχημα.

Οι έρευνες συνεχίζονται πυρετωδώς, για περίπου 17 ώρες, δυστυχώς όμως δεν έχει εντοπιστεί κανένα ίχνος των αγνοουμένων.

Η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε υποδομές στην Κρήτη.

Πηγή: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση