ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έτσι προσγείωσε το αεροπλάνο ο άπειρος πιλότος (Vid)

Λιποθύμησε ο εκπαιδευτής και ο μαθητευόμενος βρέθηκε σε δύσκολη θέση

Γερά νεύρα και απόλυτη προσαρμοστικότητα έδειξε ένας Αυστραλός, ο οποίος κατάφερε να προσγειώσει το μικρό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε, ενώ ο εκπαιδευτής του είχε λιποθυμήσει και ο ίδιος είχε εμπειρία μόνο δύο ωρών στο πιλοτήριο.

Ο Μαξ Σιλβέστερ ήταν μόλις στο τρίτο του μάθημα όταν ο εκπαιδευτής του, Ρόμπερτ Μόλαρντ, λιποθύμησε ενώ το μικρό αεροσκάφος πετούσε γύρω από το αεροδρόμιο Τζαντακότ του Περθ.

«Έχει γύρει στον ώμο μου, προσπαθώ να τον κρατήσω αλλά συνεχώς πέφτει» ενημέρωσε ο Σιλβέστερ τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας για την κατάσταση που αντιμετώπιζε.

Ακούγοντάς τον, ο ελεγκτής που ανέλαβε να τον καθοδηγήσει επιστράτευεσε όλη του την εμπειρία και τις γνώσεις του προκειμένου να τον καθοδηγήσει ώστε να κάνει κύκλους πάνω από το αεροδρόμιο προκειμένου να εξοικειωθεί με το περιβάλλον.

Η επόμενη κρίσιμη φάση ήταν η διαδικασία της προσγείωσης με τον ελεγκτή να επισημαίνει στον Σιλβέστερ ότι πρέπει να κάνει «χειρουργικές» κινήσεις.

«Κατέβασε περισσότερο τη "μύτη" σου. Σβήσε τον κινητήρα. Τώρα σήκωσε απαλά τη "μύτη". Κράτα την εκεί. Τέλεια. Τώρα ξεκίνα να φρενάρεις ήρεμα. Και είσαι στο έδαφος. Τα κατάφερες φίλε μου», ακούγεται να λέει ανακουφισμένος ο ελεγκτής από τον πύργο ελέγχου.

Την όλη προσπάθεια του Σιλβέστερ παρακολουθούσε, εντωμεταξύ, έντρομη η σύζυγός του και τα τρία τους παιδιά.

Όσο για τον εκπαιδευτή, μετά την προσγείωση μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή αλλά όχι επικίνδυνη για τη ζωή του κατάσταση, με τους γιατρούς να εκτιμούν ότι η λιποθυμία του προήλθε από κάποιου είδους κρίση.

Πηγή: protothema.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση