ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Night Stalker: O serial killer που λάτρευαν οι γυναίκες

Εισέβαλε στα σπίτια, βίαζε τα θύματά του και μετά τα σκότωνε εν ψυχρώ

Ο σατανιστής που σκότωσε 13 ανθρώπους και βίασε 25 γυναίκες, οι περισσότερες άνω των 70 ετών - Απέκτησε θαυμάστριες στη φυλακή και παντρεύτηκε μια από αυτές

Σε διάστημα 14 μηνών, ο Ρίτσαρντ Ραμίρεζ, γνωστός και ως «Night Stalker», σκότωσε 13 ανθρώπους και προσπάθησε να σκοτώσει ακόμα πέντε στην Καλιφόρνια.

Όταν ο Ραμίρεζ μπήκε σε ένα κατάστημα στο Λος Άντζελες τον Αύγουστο του 1985, δεν πρόσεξε τους αστυνομικούς που στέκονταν στο δρόμο ή τις στοίβες των εφημερίδων στα ράφια των περιπτέρων.

Τότε κοίταξε έξω από το παράθυρο και συνειδητοποίησε ότι το πρόσωπο στα εξώφυλλα των εφημερίδων ήταν δικό του.

Ο Ραμίρεζ τράπηκε σε φυγή. Μάλιστα, προσπάθησε δυο φορές να κλέψει κάποιο αυτοκίνητα ώστε να διαφύγει γρηγορότερα, αλλά ο αριθμός των πολιτών που τον κυνηγούσαν μεγάλωνε διαρκώς και έτσι στο τέλος τον έπιασαν.

Σε λίγο εμφανίστηκε και η Αστυνομία για να τον συλλάβει, σώζοντάς του ταυτόχρονα τη ζωή από τους πολίτες που τον έδερναν αλύπητα.

Τον ονόμασαν «Night Stalker», δηλαδή αυτός που παραφυλάει στο σκοτάδι. Δεν είχε συγκεκριμένο όπλο. Χρησιμοποιούσε σφυριά, πιστόλια, μασέτες, μαχαίρια και λοστούς. Εισέβαλε στα σπίτια, βίαζε τα θύματά του και μετά τα σκότωνε εν ψυχρώ. Στις περισσότερες περιπτώσεις, χάραζε στο σώμα τους πεντάλφες και ανάγκαζε τα θύματά του να ορκιστούν πίστη στον διάβολο. Τα θύματά του ήταν τουλάχιστον 25. Το Λος Άντζελες, και λίγο αργότερα το Σαν Φρανσίσκο, ήταν υπό το έλεός του για δυο ατέλειωτα χρόνια.

Το παρελθόν του «Night Stalker» ήταν τόσο σκοτεινό όσο και η δράση του. Είχε γεννηθεί στο Τέξας. Από τα 12 του χρόνια άρχισε να θαυμάζει τον ξάδελφο του, ο οποίος ήταν βετεράνος του πολέμου στο Βιετνάμ. Εκείνος του έδειχνε με περηφάνια φωτογραφίες από τον πόλεμο, όπου σκότωνε και βίαζε τις βιετναμέζες. Κάπνιζαν μαζί μαριχουάνα και ο ξάδελφος του δεν παρέλειψε να του μάθει πώς μπορείς να σκοτώσεις, με οποιονδήποτε τρόπο. Δεν ήθελε να είναι κοντά στον αυστηρό πατέρα του και κοιμόταν σε νεκροταφεία. Λίγο καιρό αργότερα, είδε τον αγαπημένο του ξάδελφο να πυροβολεί και να σκοτώνει την σύζυγό του. Μετακόμισε με την αδερφή του και τον σύζυγό της, έναν μανιακό «ματάκια» που έμαθε κι αυτός κάτι με την σειρά του στον Ρίτσαρντ, ενώ με τον καιρό άρχισε την χρήση LSD και στράφηκε στον σατανισμό.

Στην Καλιφόρνια μετακόμισε στα 22 του χρόνια, αφού πιάστηκε στο ξενοδοχείο στο οποίο εργαζόταν να προσπαθεί να βιάσει μια πελάτισσα. Δεν αντιμετώπισε όμως κατηγορίες, γιατί η γυναίκα και ο σύζυγός της έφυγαν χωρίς να καταθέσουν εναντίον του.

Από το 1984 μέχρι τα τέλη του 1985, βίαζε σκότωνε, έκλεβε και έκανε χρήση ναρκωτικών. Τα θύματά του δεν είχαν ορισμένη ηλικία. Το πρώτο του θύμα ήταν ένα κοριτσάκι 9 ετών και το δεύτερο μια ηλικιωμένη 79 ετών. Οι επιβεβαιωμένοι βασανισμοί και φόνοι του ήταν 25. Κάποιοι τους ανεβάζουν στους 38. Το 1985 επιτέλους συνελήφθη. Ο serial killer είχε πια πρόσωπο και δεν ήταν πια μια σκοτεινή φιγούρα. Αυτό το πρόσωπο όμως δημιούργησε μια αναπάντεχη συμπάθεια.

Το 1988 δικάστηκε και καταδικάστηκε. Η ποινή ήταν 19 φορές θάνατος. Η αντίδρασή του ήταν ψύχραιμη και αδιάφορη. «Σιγά το πράγμα. Ο θάνατος είναι έτσι κι αλλιώς αναπόφευκτος. Θα σας δω στην Ντίσνεϊλαντ». Ο Ραμίρεζ ήταν όμως ταυτόχρονα ένας όμορφος και εμφανίσιμος άντρας, με πλούσια μαλλιά και έντονα ζυγωματικά.

Οι γυναίκες γοητεύτηκαν. Πολλές από αυτές αναφέρονταν με συμπάθεια σε αυτόν. Άλλες, του έστελναν γράμματα υποστήριξης, μερικά από τα οποία ήταν ερωτικά. Μια από αυτές, η αρθρογράφος Ντορίν Λιόι, του έστειλε 75. Και τον επισκέφτηκε στην φυλακή. Το 1996 παντρεύτηκαν μέσα φυλακή του Σαν Κουέντιν.

Η σύζυγός του έλεγε πως αν εκτελεστεί, θα αυτοκτονήσει. Αργότερα χώρισαν. Το 2006 η έφεση του απορρίφθηκε.

Παρολαυτά ο «Night Stalker» δεν εκτελέστηκε. Πέθανε το 2013, 24 χρόνια μετά την καταδίκη του σε θάνατο από καρκίνο στο αίμα. Ήταν 53 ετών.

Πηγή: Newmoney

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Night Stalker  |  Serial Killer  |  Story  | 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X