ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ζωή Δωροθέα Πανά: «Μακάρι η Κύπρος να γίνει η Ιθάκη μου»

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Ζωής Δωροθέας Πανά, στο must Απριλίου που κυκλοφορεί την Κυριακή 4/4 με την Καθημερινή

Μετά τις σπουδές της στις ΗΠΑ ο δρόμος της την έφερε στην Κύπρο. Ήρθε στο νησί μας τυχαία πριν ένα χρόνο και τελικά το ένιωσε σαν δεύτερό της σπίτι. Η Ζωή Δωροθέα Πανά μπορεί να μάς συστήθηκε ως επιδημιολόγος, όμως κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ξεχωρίσει ως άνθρωπος. Τώρα, ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε τη γυναίκα πίσω από τη γιατρό.

Αλήθεια, τι σας έκανε να αρχίσετε μια νέα ζωή στην Κύπρο; Ίσως μια σχέση;
Έχω μάθει να μη φοβάμαι να κλείνω σελίδες και να τολμώ να ανοίγω νέες σελίδες στο βιβλίο της ζωής μου. Οστόχος μου είναι να συνεχίσω να εξελίσσομαι και ως επιστήμονας και ως άνθρωπος. Οι δυσκολίες αλλά και οι όμορφες στιγμές με έδεσαν με το νησί. Μακάρι να γίνει και η Ιθάκη μου.

Ενώ όσον αφορά στην κατάσταση που ζούμε και την επόμενη μέρα μάς λέει: ''Είτε το δούμε αμιγώς επιστημονικά είτε ανθρώπινα, η παρούσα πανδημία χαρακτηρίστηκε ως η πανδημία της μοναξιάς, της αβεβαιότητας και των ανισοτήτων. Θέλει πολλή δουλειά αλλά εξαρτάται από εμάς τους ίδιους να μην επιτρέψουμε να μας αφήσει κατάλοιπα. Δεν είμαι ειδικός επί του θέματος. Όμως, σε ανθρώπινο επίπεδο, όπως όλοι μας άλλωστε, έχω περάσει από φάση καταθλιπτικού συναισθήματος, ευτυχώς όχι κατάθλιψη, και πιστέψτε με, δεν θα ντρεπόμουν να το πω γιατί έχω μάθει να σέβομαι τις ασθένειες, και τις ψυχικές, ως γιατρός. Αυτό που θα μπορούσα να συμβουλέψω όσα άτομα το βιώνουν είναι να σκεφτόμαστε θετικά, αυτό είναι το όπλο μας. Και πιστέψτε με, ο εγκέφαλος έχει πλαστικότητα και στους ενήλικες. Κάθε άτομο έχει τη δύναμη να βγει από τις δύσκολες καταστάσεις πιο δυνατό, πιο σοφό. Το λέω εκ πείρας''

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Ζωής Δωροθέας Πανά, στο must Απριλίου που κυκλοφορεί την Κυριακή 4/4 με την Καθημερινή.

ΠΗΓΗ: must.com.cy

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X