ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ζημιές σε διάφορες περιοχές από την κακοκαιρία στα κατεχόμενα

«Σήκωσε» εργοστάσιο ανακύκλωσης ο δυνατός αέρας

Ένα εργοστάσιο ανακύκλωσης σήκωσε ο δυνατός αέρας που έπνεε όλη νύχτα στην περιοχή της Αμμοχώστου, σύμφωνα με τ/κ ιστοσελίδες, ενώ ο διευθυντής του εργοστασίου δήλωσε στην ιστοσελίδα της Γενί Ντουζέν ότι έπαθε σοκ όταν αντίκρισε το πρωί σήμερα την εικόνα του χώρου.

Η οροφή του εργοστασίου δεν υπάρχει, υπόστεγα έπεσαν και κάποιοι τοίχοι κατέπεσαν επίσης. Σύμφωνα με τον διευθυντή της επιχείρησης, Ομέρ Όζντεμιρ οι ζημιές φτάνουν τις 100.000 ΤΛ (16.600 ευρώ περίπου).

Τουρκοκυπριακές ιστοσελίδες μεταδίδουν επίσης φωτογραφίες από ένα σπίτι σε περιοχή της Αμμοχώστου, στην στέγη του οποίου έπεσε πεύκο που ξεριζώθηκε από τους ανέμους.

Στην περιοχή της Μόρφου πλημμύρισε ο δρόμος προς την Πεντάγεια, ενώ μεγάλες ποσότητες νερού στην περιοχή Πέτρα έχουν πλημμυρίσει κτηνοτροφικές μονάδες. Σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ, το φράγμα της Μόρφου είναι έτοιμο να ξεχειλίσει. Προβλήματα υπάρχουν και στο οδικό δίκτυο προς το κατεχόμενο χωριό Αγκολέμι.

Αγωγός νερού προς την Πεντάγεια που προερχόταν από την περιοχή Ζώδιας – Περιστερώνας έσπασε λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού που δέχθηκε.

Σύμφωνα με στοιχεία της «μετεωρολογικής υπηρεσίας» οι μεγαλύτερες ποσότητες βροχής έπεσαν χθες στην περιοχή Τρικώμου και Καρπασίας. Στο Τρίκωμο τοίχος σπιτιού υποχώρησε, λόγω της καταιγίδας και των έντονων καιρικών φαινομένων.

Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε στην Γαληνόπορνη και σε διπλανό χωριό στην κατεχόμενη Καρπασία, λόγω της καταιγίδας και των δυνατών ανέμων.

Το ύψος του νερού στο ποταμό Πεδιαίο που διασχίζει την κατεχόμενη πλευρά της Λευκωσίας έχει επίσης ανέβει, με τον «δήμαρχο», Μεχμέτ Χαρμαντζί να δηλώνει ότι λαμβάνουν μέτρα και ομάδες του «δήμου» βρίσκονται σε διάφορα σημεία ελέγχοντας την στάθμη.

Η «μετεωρολογική υπηρεσία» έχει ανακοινώσει ότι ο βροχερός καιρός με καταιγίδες θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X