ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ύστατο χαίρε στον λοχαγό Ξάνθο Κυριάκου - Παράκληση για εισφορές

Γράφεται ο τραγικός επίλογος…

24news team

Στη τελευταία του κατοικία οδηγείται ο λοχαγός Ξάνθος Κυριάκου, που έχασε τη ζωή του στις 25 Μαΐου σε δυστύχημα που συνέβη στη περιοχή Τροοδίτισσας, εν ώρα άσκησης της Εθνικής Φρουράς.

Ο άτυχος Κυριάκου κηδεύεται την Πέμπτη (27/5) η ώρα 13:00 από τον ιερό ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού (Κοιμητήριο Σφαλαγγιώτισσας). Ο 32χροος Ξάνθος καταλείπει σύζυγο.

Παράκληση είναι όπως αντί στεφάνων γίνουν εισφορές για τον Αντιλευχιμικό Σύνδεσμο «ΖΩΗ». Οι οικογένεια δεν θα δεχθεί συλλυπητήρια.

Η κοινή γνώμη παραμένει συγκλονισμένη μετά το δυστύχημα που συνέβη το πρωί της Τρίτης (25/5), ενώ οι αρμόδιοι διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επήλθε η πτώση από μεγάλο ύψος και δυστυχώς προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμό του άτυχου 32χρονου Ξάνθου Κυριάκου, αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, «με τη χρήση σχοινιού προσπάθησε να καταρριχηθεί σε ειδική πλατφόρμα, όπου γίνεται κατάβαση σε γκρεμό», προσθέτοντας ότι, «είχε αποκοπεί το σχοινί που κρατούσε, με αποτέλεσμα να πέσει στον γκρεμό, βάθους 40 μέτρων».

Μετά από εξετάσεις μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι το σχοινί είχε κι αλλού φθορές εκτός από το σημείο που κόπηκε ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο είτε να ήταν ακατάλληλο εξαρχής ή να υπήρξε τριβή στους βράχους όπου έγινε η κατάβαση. Σοκ αλλά και προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι το μοιραίο σχοινί που δεν κράτησε το σώμα του 32χρονου αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς, Ξάνθου Κυριάκου, είχε χρησιμοποιηθεί για σκοπούς άσκησης στο ίδιο σημείο την προηγούμενη ημέρα και λίγες ώρες μετά εκτυλίχθηκε η τραγωδία. Μάλιστα, φαίνεται να είχε αφεθεί στο σημείο, από τη Δευτέρα (24/5) όταν ολοκληρώθηκε η άσκηση της ημέρας.

Ο άτυχος Κυριάκου, μετά την πτώση από περίπου 50 μέτρα μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του άτυχου άνδρα, η οποία διενεργήθηκε από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου, την Τετάρτη (26/5) κατέδειξε ότι υπέστη βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση και πολλαπλές κακώσεις στο σώμα και σε ζωτικά όργανα.

Η Αστυνομία διερευνά το δυστύχημα στο πλαίσιο της θανατικής ανάκρισης. Παράλληλα το ΓΕΕΦ έχει διατάξει έρευνα για να διαπιστωθούν οι συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος.

Η άσκηση έγινε στο πλαίσιο προγραμματισμένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας με αντικείμενο «στρατιωτική έρευνα σε υψόμετρο» η οποία είχε ξεκινήσει από τις 24 Μαΐου και θα ολοκληρωνόταν στις 26 του μήνα. Ο αξιωματικός που είχε προαχθεί πρόσφατα στο βαθμό του Λοχαγού και υπηρετούσε σε μονάδα του Μηχανικού, συμμετείχε με την διμοιρία του σε άσκηση καταρρίχησης σε συγκεκριμένη περιοχή με σκοπό την εξουδετέρωση εκρηκτικού μηχανισμού.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση