ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπόθεση Petrana: «Δεν είδα αίμα στα ρούχα του κατηγορούμενου»

Κατάθεση νέων μαρτύρων κατηγορίας

Mε την κατάθεση νέων μαρτύρων κατηγορίας συνεχίστηκε σήμερα η υπόθεση του θανάτου της 46χρονης Petrana Milchova Nikolova από την Βουλγαρία, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο.


Έτσι σκότωσε ο «Ορέστης» την Asmita


Η σημερινή δικάσιμος ξεκίνησε με τον μάρτυρα κατηγορίας Χρυσοβαλάντη Παλά ιδιοκτήτη σκύλου που διατηρούσε σε υποστατικό στην περιοχή πλησίον του επεισοδίου.Ο εκπρόσωπος της ΚΑ Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χατζηκύρου υπέδειξε στον μάρτυρα δέσμη φωτογραφιών οι οποίες απεικόνιζαν τον σκύλο του μάρτυρα μέσα σε κλουβί.

Όπως εξήγησε στο Δικαστήριο ο μάρτυρας,στις 10:00 το πρωί της ημέρας του θανάσιμου τραυματισμού της 46χρονης μετέβη στο υποστατικό που φυλάει το σκύλο του, τον έβαλε στο αυτοκίνητο του και μετέβησαν στην περιοχή των κυματοθραυστών στην παραλία του Ρίκου για να περπατήσει και να κολυμπήσει ο σκύλος του. Ακολούθως επισκέφτηκε καφετέρια στην Γεροσκήπου έχοντας μαζί του τον σκύλο όταν σε κάποια στιγμή ο πατέρας του τον ειδοποίησε για το περιστατικό. Τον σκύλο του τον έπαιρνε αρκετές φορές μαζί του αλλά πάντοτε δεμένο και ήταν φιλικός, όπως είπε. Μόλις ειδοποιήθηκε από τον πατέρα του, επέστρεψε τον σκύλο του στο κλουβί.

Σε απάντηση του στον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορούμενου Δικηγόρο Ηλία Στεφάνου, ο μάρτυρας είπε πως οι σκύλοι του 27χρονου Μάριου Παναγιώτου δεν ήταν επιθετικοί, όπως είχε διαπιστώσει από τις τακτικές του επισκέψεις στα υποστατικά του κατηγορούμενου. Πρόσθεσε μάλιστα πως την περίοδο εκείνη του θανάσιμου τραυματισμού της 46χρονης εργάζονταν στην Λεμεσό.

Αρχικά συνέχισε κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας ο πατέρας του και μετά κλήθηκε και ο ίδιος. Είπε ακόμη πως τον σκύλο του τον έχει μαζί του με λουρί γιατί έτσι προνοεί ο κανονισμός. Μόνο σημείωσε στο κολύμπι τον αφήνει ελεύθερο.

O κ. Στεφάνου έθεσε θέμα αντιφατικών καταθέσεων των δυο μαρτύρων πατέρα και γιού γεγονός πρόσθεσε που του δημιουργούν αμφιβολίες για το τι έκανε εκείνη την ημέρα του θανάτου της 46χρονης.

Υπέβαλε μάλιστα την θέση ότι πριν ο μάρτυρας καταθέσει το απόγευμα της 27ης Φεβρουαρίου στην Αστυνομία, ο πατέρας του γνώριζε για το γεγονός ότι είχε πάρει βόλτα τον σκύλο του .

Ο μάρτυρας ανέφερε πως μετά το τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον πατέρα του συναντήθηκαν χωρίς να θυμάται σε ποιο σημείο και επέστρεψαν τον σκύλο στο κλουβί του και οι δύο τους, μαζί.

Σε ερώτηση που υπέβαλε στον μάρτυρα ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χατζηκύρου, αυτός απήντησε πως η περιοχή που μεταβαίνει για κολύμπι του σκύλου του απέχει από το σημείο που διατηρεί το κλουβί φύλαξης του περίπου 5 χιλιόμετρα απόσταση.

Ακολούθησε ο μάρτυρας κατηγορίας Υπαστυνόμος Μιχάλης Νικολάου, μέλος της ανακριτικής ομάδας με μεγάλη εμπειρία στα ΤΑΕ 19 έτη στα Τμήματα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου και Λεμεσού .Ο κ. Νικολάου είπε πως τον 27χρονο κατηγορούμενο τον συνάντησε σε χωματόδρομο πέντε με έξι μέτρα από το σημείο που ο ίδιος υπέδειξε και που εντόπισε τραυματισμένη την 46χρονη.

Σε ερώτηση του εκπροσώπου της κατηγορούσας αρχής, ο μάρτυρας είπε, πως μόλις είδε τον κατηγορούμενο την ημέρα του θανάσιμου τραυματισμού της Petrana αυτός ήταν εντελώς φυσιολογικός, δεν παρατήρησε κάτι, ούτε είχε οτιδήποτε πάνω του που να του κινήσει την υποψία.

Στο πλαίσιο αντεξέτασης του από τον κ. Στεφάνου ο μάρτυρας απήντησε ότι την σκηνή επισκέφτηκε στις 13:35 την ημέρα του θανάτου της 46χρονης.

Ο κ. Στεφάνου υπέβαλε την θέση ότι ο κατηγορούμενος άλλαξε ρούχα γιατί είχαν γεμίσει αίματα στην προσπάθεια του να μεταφερθεί η 46χρονη στο φορείο. Ο μάρτυρας ωστόσο δεν θυμόταν τί ρούχα φορούσε ο κατηγορούμενος.
Επί τόπου στην σκηνή είπε ο κ. Νικολάου είχε συνομιλίες με αξιωματικούς του ΤΑΕ.

Νέος μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε ο Γιώργος Παπαγεωργίου αρχιφύλακας ο οποίος κατέθεσε ότι στις 13:00 της 27ης Φεβρουαρίου κατόπιν σχετικής ενημέρωσης, πήγε στο γκαράζ του Μάριου Παναγιώτου και τον συνάντησε.

Ο εκπρόσωπος της ΚΑ Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χατζηκύρου υπέδειξε στον μάρτυρα φωτογραφικό υλικό σύμφωνα με το οποίο καταγράφεται η σκηνή που εντοπίστηκε η 46χρονη.

Ο κ. .Παπαγεωργίου ανέφερε πως μετά από εντοπισμό της 46χρονης η σκηνή αποκλείστηκε για σκοπούς διεξαγωγής ερευνών.

Απαντώντας σε ερώτηση του συνήγορου υπεράσπισης του 27χρονου, ο μάρτυρας απήντησε πως όταν είδε τον κατηγορούμενο δεν έφερε αίμα στα ρούχα του, λεκέδες από την εργασία του είτε από οτιδήποτε άλλο. Επίσης σημείωσε δεν γνωρίζει κατά πόσο ο κατηγορούμενος άλλαξε οποιοδήποτε ρουχισμό. Επίσης ανέφερε πως δεν γνωρίζει αν ο 27χρονος κατείχε το κινητό του.

Η κατηγορούσα αρχή όπως ανέφερε στο Δικαστήριο θα προσκομίσει στο Δικαστήριο για κατάθεση ακόμη πέντε μάρτυρες.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, την 46χρονη φέρεται να κατασπάραξαν δύο σκύλοι στις 22 Φεβρουαρίου του 2018 σε αγροτική περιοχή στην Γεροσκήπου.

Ο 27χρονος ιδιοκτήτης των σκύλων αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, της πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας και της παράλειψης προφύλαξης έναντι πιθανού κινδύνου από κάτοχο ζώου ο οποίος με τέτοιο αλόγιστο τρόπο, βεβιασμένο ή αμελή θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή ή είναι ενδεχόμενο να προκαλέσει σωματική βλάβη σε άλλον, όπως ορίζεται από το άρθρο 236.

Η υπόθεση ορίστηκε για συνέχιση για τις 17.5.2019 στις 09:00 το πρωί με την προσκόμιση νέων μαρτύρων κατηγορίας.

Ο 27χρονος έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X