ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπόθεση Petrana - Νέος μάρτυρας κατηγορίας

«Αγέλη αδέσποτων σκύλων περιφερόταν στην περιοχή προκαλώντας ζημιές»

Mε την προσκόμιση νέου μάρτυρα κατηγορίας, συνεχίστηκε και σήμερα η υπόθεση του θανάτου της 46χρονης Petrana Milchova Nikolova από τη Βουλγαρία, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο.

Η σημερινή δικάσιμος ξεκίνησε με τη μαρτυρία του Παντελή Λαζάρου, ο οποίος αναφέρθηκε στις συνθήκες που βρέθηκε νεκρός σκύλος ράτσας Rottweiler στην Αναρίτα. Ο μάρτυρας ανέφερε πως σε τακτά χρονικά διαστήματα αγέλη αδέσποτων σκύλων περιφερόταν στην περιοχή προκαλώντας ζημιές.

Ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χατζηκύρου υπέδειξε στον μάρτυρα δέσμη φωτογραφιών τις οποίες ο κ. Λαζάρου αναγνώρισε ως την περιοχή που εντοπίστηκε νεκρός ένας σκύλος Rottweiler αλλά και τον σκύλο που όπως ανέφερε πρέπει να ήταν αυτός που τις προηγούμενες μέρες περιφέρονταν μαζί με άλλους και αργότερα εντοπίστηκε νεκρός.

Απαντώντας στην αντεξέταση του συνήγορου υπεράσπισης, δικηγόρου Ηλία Στεφάνου, ο μάρτυρας ανέφερε πως στην περιοχή της Αναρίτας υπάρχουν πολλές μάντρες. Σε τακτά χρονικά διαστήματα αγέλη αδέσποτων σκύλων προκαλούσαν ζημιέςανέφερε. Όπως είπε ο κ. Λαζάρου, σε κάποιο στάδιο ένας σκύλος Rottweiler εντοπίστηκε νεκρός, φέροντας σφαιρίδια όπλου.

Επιπρόσθετα ο κ. Λαζάρου ανέφερε πως τον συγκεκριμένο σκύλο τον είδε μέρες προηγουμένως να περιφέρεται αδέσποτος μαζί με άλλους σκύλους μεγαλόσωμους αλλά και μικρότερους. Είπε πως πρέπει να ήταν ο ίδιος σκύλος χωρίς ωστόσο να είναι 100% σίγουρος.

Επεσήμανε πως στην περιοχή υπάρχουν είκοσι περίπου μάντρες.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, την 46χρονη φέρεται να κατασπάραξαν δύο σκύλοι στις 22 Φεβρουαρίου του 2018 σε αγροτική περιοχή στην Γεροσκήπου.

Ο 27χρονος ιδιοκτήτης σκύλων Rottweiler αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, της πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας και της παράλειψης προφύλαξης έναντι πιθανού κινδύνου από κάτοχο ζώου ο οποίος με τέτοιο αλόγιστο τρόπο, βεβιασμένο ή αμελή θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή ή είναι ενδεχόμενο να προκαλέσει σωματική βλάβη σε άλλον, όπως ορίζεται από το άρθρο 236.

Η υπόθεση ορίστηκε για συνέχιση για τις 21.6.2019 στις 09:00 το πρωί με την αντεξέταση του μάρτυρα .

Ο 27χρονος έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X