ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Τις είχαν γυρέψει καν;» - Η αντίδραση και η απάντηση από την Αστυνομία

«Φωνάζει» για αδιαφορία η Αναστασία Παπαδοπούλου

Πολλά ερωτηματικά φαίνεται ότι προκύπτουν, σε σχέση με την εκ πρώτης όψεως σύνδεση του πτώματος γυναίκας που εντοπίστηκε σε φρεάτιο στο μεταλλείο του Μιτσερού, με την ελλείπουσα Marry Rose Tiburcio Infante και της 6χρονης κόρης της. Σε χθεσινή της ανάρτηση στο προφίλ της, η Αναστασία Παπαδοπούλου, μίλησε για αδιαφορία εκ μέρους των αρχών, ωστόσο σήμερα ήρθε η απάντηση από την Αστυνομία.

Μέσω της ανάρτησής της, η κ. Παπαδοπούλου αναρωτήθηκε εάν «τις είχαν γυρέψει καν», από την πρώτη στιγμή της δήλωσής τους ως ελλείποντα πρόσωπα. Συγκεκριμένα, το κείμενο της κ. Παπαδοπούλου αναφέρει τα εξής:

«Μια νεαρή γυναίκα και το εξάχρονο παιδί της απουσίαζαν για μήνες. Εντελώς τυχαία βρέθηκε το πτώμα της και ξαφνικά αποκαλύπτονται στοιχεία όπως τα διαβατήρια τους (άρα δεν είχαν φύγει από Κύπρο) και ότι ήταν ακόμα ένα θύμα βίας κατά γυναικών. Και αναρωτιέμαι γιατί αυτά δεν είχαν αποκαλυφθεί πριν; Είχαν γίνει οποιεσδήποτε έρευνες όταν δηλώθηκαν ως ελλείποντα πρόσωπα; Τους είχαν γυρέψει καν; Έγινε οποιαδήποτε διερεύνηση όπως η απλή έρευνα που απεκάλυψε τα διαβατήρια (σπίτι της και σπίτι του συντρόφου); Κάτι που θα κατέρριπτε την εύκολη απάντηση ότι «ε είναι συχνό φαινόμενο οι φιλιππινέζες να φεύγουν στο εξωτερικό».

Φαίνεται ότι οι βροχές δεν έχουν ξεβράσει μόνο το πτώμα ακόμα μιας βίαια δολοφονημένης γυναίκας. Έχουν αποκαλύψει για ακόμα μια φορά και την δολοφονική μας αδιαφορία ως κοινωνία η οποία προφανώς επηρέασε και την ένταση των αστυνομικών ερευνών. Αναρωτιέμαι την ίδια «ένταση» θα είχαν οι έρευνες αν ήταν Κύπριοι η γυναίκα και το παιδί της;

Απλά κάποιοι προβληματισμοί αναμένοντας το αποτέλεσμα των ερευνών και την ανεύρεση ενός εξάχρονου παιδιού το οποίο επίσης χάθηκε πριν από μήνες.

Παραμένω με την απορία μου από την πρώτη στιγμή που άκουσα την είδηση: καλά δεν τους γύρεψε πραγματικά κανείς;».

Πώς απαντά η Αστυνομία

Έγιναν όλες οι ενέργειες που έπρεπε να είχαν γίνει από την πρώτη στιγμή της δήλωσής τους ως ελλείποντα πρόσωπα, απαντά η Αστυνομία, στους παραπάνω προβληματισμούς της κ. Παπαδοπούλου.

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία εξηγεί ότι είχαν σταλεί και αιτήματα στις αρχές των Φιλιππινών, που είχαν απαντηθεί, ενώ το διαβατήριο της Marry Rose ήταν στην κατοχή των αρχών εξ αρχής.

Όσο για το ταξιδιωτικό έγγραφο που εντοπίστηκε στο σπίτι του 33χρονου Ρουμάνου και ανήκει στην 6χρονη κόρη της Marry, δεν είναι διαβατήριο, αλλά το αντίγραφο αυτού και, μάλιστα, ληγμένο.

Εκ μέρους της Αστυνομίας, υπενθυμίζεται ότι πρόκειται ακόμα για ενδείξεις, οι οποίες δεν επαληθεύονται, προς το παρόν, από τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA, που αναμένεται ότι θα βοηθήσουν τις αρχές να κάνουν ένα βήμα προς την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X