ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπόθεση κυκλώματος παρασκευής ναρκωτικών: Άλλες 7 μέρες υπό κράτηση οι πέντε

Καταζητείται και 29χρονος για την υπόθεση

Τη λειτουργία εργαστηρίου παρασκευής ναρκωτικών ουσιών εκτιμά πως απέτρεψε η ΥΚΑΝ με τη σύλληψη των πέντε προσώπων που σήμερα οδηγήθηκαν εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, όπου ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης τους για άλλες επτά ημέρες.

Την ίδια ώρα ο Διοικητής της ΥΚΑΝ, Μιχάλης Κατσουνωτός, σε δήλωση του στο ΚΥΠΕ, συνεχάρη τα μέλη της υπηρεσίας για το έργο που επιτελούν στη σοβαρή αυτή υπόθεση, η οποία κρίνεται ως πρωτοφανής για τα κυπριακά δεδομένα, καθώς για πρώτη φορά καταγράφεται προσπάθεια λειτουργίας εργαστηρίου παραγωγής ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, ο κ.Κατσουνωτός ανέφερε ότι «τα εύσημα και ο σεβασμός ανήκουν αποκλειστικά στα μέλη της πρώτης γραμμής που νυχθημερόν εργάζονται άοκνα και ακούραστα για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους».

Εξάλλου, σε δήλωση του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΥΚΑΝ, Στέλιος Σεργίδης, εξέφρασε την εκτίμηση πως το εργαστήρι παραγωγής ναρκωτικών ουσιών βρισκόταν στο πρώτο στάδιο λειτουργίας του, κάτι που καταδεικνύουν και οι προκαταρκτικές εξετάσεις του Κρατικού Χημείου στις ανευρεθέντες ουσίες που παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.

Οι δικηγόροι των συλληφθέντων - τρεις άνδρες 31, 26 και 27 χρόνων και δυο γυναίκες 35 και 23 χρόνων – δεν έφεραν ένσταση στην κράτηση τους για άλλες επτά μέρες, ενώ για την υπόθεση καταζητείται 29χρονος, ο οποίος εκτιμάται πως αποτελεί και τον εγκέφαλο πίσω από το κύκλωμα. Σημειώνεται πως ο 29χρονος καταζητείται και από το ΤΑΕ Λεμεσού σε σχέση με την υπόθεση απαγωγής του 31χρονου Σύρου Ahmed Zaidan, που ελλείπει από την οικία του, από τις 14 Φεβρουαρίου.

Η ανακριτική ομάδα έφτασε στα ίχνη του 29χρονου μετά τις χθεσινές έρευνες που έγιναν σε αποθήκη που βρίσκεται στον ίδιο χώρο με αποθήκη που ήδη είχε ερευνηθεί προχθές και στην οποίαν εντοπίστηκαν άγνωστες ουσίες, οι οποίες παραλήφθηκαν ως τεκμήρια με τη βοήθεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X