ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπό οκταήμερη κράτηση η 47χρονη που «πώλησε» το βρέφος

Έτσι έγινε το πάρε-δώσε

Χειροπέδες σε 47χρονη από τις Φιλιππίνες πέρασε η Αστυνομία, σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση αγοραπωλησίας βρέφους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Αστυνομία, η 47χρονη έφτασε στην Κύπρο με το βρέφος, ισχυριζόμενη ότι είναι η μητέρα του παιδιού. Ωστόσο, από τις έρευνες, φαίνεται να προκύπτει ότι δεν είναι η βιολογική μητέρα του βρέφους.

Για την ίδια υπόθεση, η Αστυνομία αναζητεί δύο άνδρες, έναν Ελληνοκύπριο κι έναν αλλοδαπό, οι οποίοι φαίνεται ότι εμπλέκονται στην αγοραπωλησία.

Η 47χρονη, που συνελήφθη χθες, οδηγήθηκε σήμερα, Παρασκευή, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε διάταγμα κράτησής της για οκτώ μέρες. Η διαδικασία έγινε κεκλεισμένων των θυρών.

Πώς κινήθηκαν οι υποψίες

Πληροφορίες που έχουμε εξασφαλίσει, αναφέρουν, πιο συγκεκριμένα, ότι η εν λόγω 47χρονη βρισκόταν στην Κύπρο, ωστόσο ταξίδεψε στις Φιλιππίνες και επέστρεψε με το βρέφος, ισχυριζόμενη ότι είναι δικό της.

Ενώπιον δικαστηρίου, είχε γίνει μια διαδικασία αναγνώρισης του βρέφους από έναν Ελληνοκύπριο άνδρα. Η όλη διαδικασία φάνηκε κάπως περίεργη και κίνησε υποψίες, σε σχέση με την αυθεντικότητά της. Κατόπιν διερεύνησης, η 47χρονη αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι το παιδί δεν ήταν δικό της, γι' αυτό τέθηκε υπό σύλληψη.

Το βρέφος δεν έχει εντοπιστεί ακόμα, ενώ αναζητείται και ο Ελληνοκύπριος που το αναγνώρισε.

Για την υπόθεση, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, είναι ενήμερες και οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, όπως και το Γραφείο Εμπορίας Προσώπων.

Καυτά ερωτήματα

Λίγες είναι οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με την υπόθεση, καθώς τίθεται θέμα προστασίας ενός ανηλίκου. Ωστόσο, τα καυτά ερωτήματα είναι αρκετά κι έχουν να κάνουν με την δυνατότητα εντοπισμού των δύο ανδρών που φέρονται να έχουν «αγοράσει» το παιδί, καθώς και με τον τρόπο που η 47χρονη το έφερε στην Κύπρο. Άραγε, τα κατεχόμενα αποτελούν την «έξοδο κινδύνου» των δύο καταζητουμένων; 

Εξάλλου, σε ανάρτησή της, η βουλευτής, Στέλλα Κυριακίδου, κάνει λόγο για πιθανό έγκλημα αγοραπωλησίας παιδιών και παράνομων υιοθεσιών, που απασχολεί όλες τις ανεπτυγμένες χώρες.

«Ο πόθος ενός άτεκνου ζευγαριού να αποκτήσει παιδί οδηγεί στην ύπαρξη κυκλωμάτων αγοραπωλησίας βρεφών χρησιμοποιώντας παρένθετες μητέρες και όχι μόνο, χωρίς να τηρούνται οι πρόνοιες του νόμου, ή όπως σε αυτή την περίπτωση διαφαίνεται, με ψευδή στοιχεία «αγοράστηκε» ένα μωρό. Πρέπει να επισημάνουμε και να αναγνωρίσουμε, με αυτά που ως τώρα έχουμε πληροφορηθεί τη σωστή αντίδραση των δικαστηρίων και των υπηρεσιών κοινωνικής ευημερίας που έδρασαν αμέσως στην υποψία ότι υπήρχε πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας.

Όμως επιβάλλεται (και έχω πρόθεση να το ζητήσω γραπτώς), έρευνα από το Υπουργείο Εσωτερικών, για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν κατά την άφιξη του βρέφους στη Κύπρο, τα πιστοποιητικά που το συνόδευαν κτλ. Πρέπει επιτέλους να λειτουργούμε προληπτικά και να βρισκόμαστε σε εγρήγορση ώστε να αποτρέπουμε τέτοιου είδους δυσάρεστα, ή εγκληματικά περιστατικά.», αναφέρει συγκεκριμένα, η κ. Κυριακίδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X