ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ύποπτος για τρομοκρατία - Όχι στην έκδοση του Κούρδου στη Γερμανία

Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος»

Το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος» ζητά από την Κυπριακή Δημοκρατία να μην εκδώσει στη Γερμανία, για λογαριασμό της οποίας εκκρεμεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, τον ύποπτο ο οποίος συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας στις 21 Μαρτίου και να τον αφήσει ελεύθερο.

Ο συγκεκριμένος Κούρδος, αναφέρεται, «πέρασε 10 χρόνια στις φυλακές της Τουρκίας λόγω της συμμετοχής του στο Κουρδικό απελευθερωτικό αγώνα» και συνέχισε να συμμετέχει στον Κουρδικό αγώνα και μετά την αποφυλάκισή του». Σύμφωνα με την ανακοίνωση «το 2009 αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα του λόγω του κινδύνου σύλληψης που διέτρεχε. Ζήτησε πολιτικό άσυλο και αναγνωρίστηκε ως πολιτικός πρόσφυγας από την Κυπριακή Δημοκρατία».

Προστίθεται, μεταξύ πολλών άλλων, ότι «ζει στην Κύπρο εδώ και 10 χρόνια ως πολιτικός πρόσφυγας». Το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος» υποστηρίζει επίσης ότι «είναι απαράδεκτο σήμερα να τρομοκρατούν τους Κούρδους αγωνιστές και τον δημοκρατικό τους αγώνα, για τα βρώμικα οικονομικά συμφέροντα της Γερμανίας και της Τουρκίας». Ζητάει «από την Κυπριακή Δημοκρατία να μην είναι συνεργός σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι Τουρκίας και Γερμανίας» και να αφεθεί ελεύθερος ο τελών υπό κράτηση Κούρδος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση