ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υποψίες για ακατάλληλα υλικά στο αντλιοστάσιο της Λακατάμειας

Πρώτα η αποκατάσταση, μετά η έρευνα για τα λύματα

Σοβαρό είναι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε την Παρασκευή 24/05 στην Λακατάμεια, μετά την βλάβη που υπέστησαν οι αγωγοί μεταφοράς λυμάτων, με αυτά να χύνονται στον Πεδιαίο ποταμό και στο πάρκο Αγίου Γεωργίου στην Ανθούπολη. Το σκηνικό που δημιουργήθηκε μας έχει περιγραφεί ως ιδιαίτερα αποτροπιαστικό, ωστόσο σε πλήρη εξέλιξη είναι οι εργασίες για αποκατάσταση του προβλήματος, από μέλη του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λευκωσίας.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε στο 24News ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΣΑΛ, Σάββας Χατζηνεοκλέους, ανέφερε ότι λόγω του προβλήματος, ελήφθη απόφαση για αντικατάσταση των αγωγών επί της λεωφόρου Αγίου Γεωργίου, ώστε να αντιμετωπιστεί ριζικά το πρόβλημα. Το ΣΑΛ έχει εξασφαλίσει άδεια για εργασίες που θα διαρκέσουν μέχρι και μια βδομάδα, πρόσθεσε, ωστόσο, εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, θα έχουν ολοκληρωθεί. 


Αηδία και ντροπή: Λύματα χύνονται στον Πεδιαίο στην Λευκωσία (Vid)


Οι εργασίες προχωρούν ομαλά, ανέφερε ο κ. Χατζηνεοκλέους, εξηγώντας ότι διεξάγονται με αρκετή προσοχή, ώστε να μην υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα όσον αφορά άλλες υπηρεσίες, όπως, για παράδειγμα, η αποκοπή υπόγειων καλωδίων. Για τον πιο πάνω λόγο, οι εργασίες προχωρούν αργά, αλλά «συγυρισμένα», προς αποφυγή άλλων περιπετειών, αλλά δεν έχουν ξεφύγει από το πρόγραμμα, τόνισε.

Σειρά παίρνει το φυσικό περιβάλλον

Το επόμενο βήμα θα είναι η αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής, που έχει επηρεαστεί από τα λύματα που χύθηκαν στον ποταμό Πεδιαίο. Αυτό υπολογίζεται να γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, μετά το πέρας της αποκατάστασης της βλάβης στους αγωγούς, δήλωσε ο κ. Χατζηνεοκλέους. 

Ήδη, υπάρχει συνεννόηση από την πρώτη στιγμή με το Τμήμα Περιβάλλοντος και τις δημοτικές αρχές, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, άνευ κόστους, για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και την απαλλαγή του από τα λύματα που χύθηκαν τις τελευταίες ώρες.

Έρευνα για την καταλληλότητα

Προβληματισμός και ερωτηματικά εγείρονται στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας, καθώς, πριν από μερικούς μήνες (Ιανουάριο-Φεβρουάριο 2019) υπήρξε ξανά πρόβλημα σε άλλο σημείο της διαδρομής των συγκεκριμένων αγωγών, ανέφερε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου. Αυτό θα ερευνηθεί, μόλις αποκατασταθεί το πρόβλημα που ταλαιπωρεί την περιοχή τις τελευταίες δύο μέρες, είπε, καθώς θέλουν να ξεκαθαρίσουν το τι ευθύνεται για την ύπαρξη των διαφόρων προβλημάτων.

Σε σχέση με υπαινιγμούς για χρήση φθηνών υλικών, ο κ. Χατζηνεοκλέους είπε ότι, από τα ευρήματα του ΣΑΛ δεν φαίνεται να προκύπτει κάτι τέτοιο, ωστόσο, θα διερευνηθεί το κατά πόσον τα υλικά είναι τα κατάλληλα για αυτή την χρήση. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΛ, πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο ότι θα διεξαγάγει έρευνα και θα μελετηθούν δεδομένα και φάκελοι, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν λάθη και χρήση ακατάλληλων υλικών, ανέφερε καταληκτικά ο κ. Χατζηνεοκλέους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X