ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρεμιέρα για δημοτικά και νηπιαγωγεία: Υποδέχθηκαν τα πρωτάκια (pics)

Για πρώτη φορά, και προς αποφυγή συνωστισμού, τα πρωτάκια πέρασαν την πύλη των σχολείων τους στις 9.30 το πρωί

24news team

Aγωνία και κτυποκάρδι αλλά συνάμα και ενθουσιασμός επικράτησε σε γονείς και μαθητές την πρώτη μέρα της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Το πρώτο κουδούνι για τη Δημοτική Εκπαίδευση χτύπησε σήμερα (13/9) με συνολικά 50.005 μαθητές/τριες της Δημοτικής Εκπαίδευσης να παίρνουν θέση στις σχολικές αίθουσες.

Για πρώτη φορά, και προς αποφυγή συνωστισμού, τα πρωτάκια πέρασαν την πύλη των σχολείων τους στις 9.30 το πρωί ενώ οι υπόλοιποι μαθητές προσήλθαν στις 7:45

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, σε ανάρτηση του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ευχήθηκε Καλή Χρονιά στα παιδιά που φοιτούν σε δημοτικά και νηπιαγωγεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, κατά τη νέα σχολική χρονιά θα λειτουργήσουν συνολικά 330 δημοτικά σχολεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της στελέχωσης, στα δημόσια δημοτικά σχολεία θα φοιτήσουν φέτος συνολικά 50.005 μαθητές και θα λειτουργήσουν 2.672 τμήματα. Με βάση τα στοιχεία αυτά, καθώς και άλλες ανάγκες της στελέχωσης, οι ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό υπολογίζεται να ανέλθουν σε 4.532 (4.248 μόνιμοι και 284 έκτακτοι) δασκάλους δημοτικής εκπαίδευσης. Στο δημοτικό σχολείο Ριζοκαρπάσου, θα εργαστούν τρεις (3) δάσκαλοι.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X